Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, koronavirüs salgını sürecinde çalışan ambulans şoförleri ve 112 personelinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek virüse yakalanma riski ile karşı karşıya kalan personelin çalışma saatlerinde değişiklik yapılmasını talep etti.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, koronavirüs ile mücadele sürecinde görev yapan ambulans şoförleri başta olmak üzere 112 personelinin ağır şartlar altında çalıştığı ve virüse yakalanma riskinin yüksek olduğunu ifade ederek, personelin 12/24 olan çalışma saatlerinin 24/72 olarak değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“112 ÇALIŞANLARI PANDEMİ SÜRESİNDE 24/72 VARDİYA UYGULANMASINI İSTİYOR”

Ceylan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemiz genelinde görülen COVİD-19 virüsü nedeni ile Cumhurbaşkanlığımız tarafından olağanüstü tedbirlerin alınması, virüsün yayılması ve engellenmesi açısından önemli olmuştur.

Covid-19 virüsüne karşı verilen mücadelede 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında Ambulans Şoförü olarak çalışan işçilerin omuzlarındaki ağır yük ve virüs riski en yüksek seviyededir.

22.03.2020 tarih ve 31076 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığımızın COVİD-19 kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler konulu genelgesinde “çalıştırma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği, buna dair esas ve usullerin ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşların taşra teşkilatları ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı, diğer kamu kurum ve kurulaşları  için üst yönetici tarafından yönetici tarafından belirleneceği, bu kapsamda esnek çalışma yapılabileceğı” belirtilmektedir.

“24/72 ÇALIŞMA SİTEMİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Bilindiği gibi ilimizde de toplu taşıma araçları kaldırılmış, toplu taşıma araçlarında ise sosyal mesafe korunarak az sayıda yolcu taşınabildiği için 12/24 sistemi ile çalışan Ambulans Şoförleri görevli oldukları istasyonlara gidiş ve gelişlerinde büyük sorunlar yaşamaktadırlar. Bu sorunun bir nebze azaltılabilmesi adına, halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliklerine 24/72 çalışma siteminin gerçekleştirebilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz.

 

Editör: TE Bilisim