Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde yönetici ve idarecilerinden kaynaklı sıkıntıların yaşandığını iddia ederek; “Bolu Devlet Hastanesinde ipler kimin elinde belli değil. Hükmü veren, gölge yöneticilik yapanlar var. Hastanede her açıdan yönetim ve idare neresinden tutsanız elinizde kalıyor” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Türk Sağlık-Sen olarak kamu kurumlarındaki yöneticilerden temel beklentilerinin çalışanlara adaletli davranılarak kimseye ayrıcalık yapılmaması vurgusu yapan Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi yetkililerini hedef gösterdi, dikkat çeken açıklamada bulundu.

Özübek, Türk Sağlık Sen olarak hak yenilmesi ve birilerine imtiyaz sağlanmasının yanlışlığına işaret ederek; “Bir yerde yönetim açısından acziyet oluşursa orada başka unsurlar devreye girer ve çalışma hayatı herkese zindan olur, haksızlıklar tahammül edilemez noktaya ulaşır. Çalışama barışı diye bir şey ortada kalmaz. Birilerinin adamı, başka güçlerin emrinde olanlar cirit atmaya kurumu her açıdan zedelemeye başlar.” diye konuştu.

“ADALETLİ DAVRANILSIN, KİMSEYE AYRICALIK SUNULMASIN”

Bolu Köroğlu devlet hastanesinin kimler tarafından yönetildiğinin bilinmediğinin altını çizen Furkan Özübek, örnek verdi, emek verenlerin hakkının yendiğini söyledi. Özübek; “Bizim Türk Sağlık-Sen olarak kamu kurumlarındaki yöneticilerden temel beklentimiz çalışanlara adaletli davranılması, hiç kimseye ayrıcalık sunulmamasıdır. Ne hak yensin, ne birine imtiyaz tanınsın kanun, mevzuat ne diyorsa o yapılsındır gayemiz. Bunu da kamu yönetiminin nitelikli ve sağlıklı olması için isteriz.

“HÜKMÜ VEREN, GÖLGE YÖNETİCİLİK YAPANLAR VAR”

Fakat görüyoruz ki bazı kamu kurumlarında kimin yönetici olduğu, kimin yönettiği birbirine karışmış. Bolu Devlet hastanesinde ipler kimin elinde belli değil. Hükmü veren, gölge yöneticilik yapanlar var. Geçtiğimiz günlerde bir temsilcilimize de iftira hakkında onlarca şikayet olan malum bir kişi görevden alınıyor fakat ödül gibi bir atamayla farklı bir sorumluluk veriliyor.

“ARKADAŞLARIMIZ TÜRLÜ BASKILARLA MESAİ DIŞI ÇALIŞMAYA ZORLANIYOR”

Yaptığı her kötü iş adeta takdir ediliyor. Peki, bunu yapan kim, yaptıran kim, idareye bu konuda baskı kuranlar mı var? Mesai dışı çalışmada arkadaşlarımızın hakkı ödenmiyor, birilerine iltimas geçiliyor, onlar açıkça kayrılıyor. Emek veren hizmet edenin hakkı yok sayılıyor. Üstüne üstlük birde bu arkadaşlarımız türlü baskılarla mesai dışı çalışmaya zorlanıyor.” İfadelerini kullandı.

“YÖNETİM VE İDARE NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALIYOR”

Özübek, yaşanılan sıkıntıları ilgili mercilere ileteceklerini de dile getirerek, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Özübek; “Kısacası hastanede her açıdan yönetim ve idare neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Kurumu kendi çiftliği gibi görenlere müsaade ediliyor. İstedikleri gibi at oynatmalarına ses çıkarılmıyor. Bu düzen devlet, çalışan ve millet lehine acilen değiştirilmelidir. Böyle sağlık hizmetleri yürütülemez, böyle bir idare şekli ile kaliteli hizmet sunumu sağlanamaz. Çalışma barışı tesis edilemez, kuruma huzur gelmez.

“SIKINTILARI ANKARA’YA KADAR TAŞIYACAĞIZ”

Biz bu yaşanan tüm sıkıntıları ilgililere de ileterek gereğinin yapılmasını isteyeceğiz. Durumu Ankara’ya kadarda taşıyacağımızdan herkes emin olsun.

Mücadelemiz daha iyi çalışma koşulları, adaletin hakim olduğu, mevzuatın esas alındığı bir çalışma düzeni, hak edene hakkının verildiği bir Mutlu Çalışan Mutlu Türkiye idealinin hakim olduğu bir çalışma hayatıdır. Bunun içinde her daim mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim