18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, “Çanakkale, vatansız bırakılmak istenen bir milletin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının destanıdır.” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, askeri ve sayısal olarak her türlü imkansızlığa ve yetersizliğe rağmen, vatansız bırakılmak istenen bir milletin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının destanıdır. Çanakkale Zaferi, Balkan Savaşları’nın milletimizin ruhunda açtığı yarayı sarmakla kalmamış, bağımsızlık ruhunu ve milli şuuru milletimize yeniden aşılamıştır. 18 Mart’ın şafağında gelen bu zafer, ileride Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanacak onurlu bir kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinde milletimizin en önemli manevi gücü ve dayanaklarından birisi olmuştur.

Tarihimizin gurur sayfalarından birisi olan 18 Mart zaferi ayrıca, bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tarihimizin sayfalarında yükselten basamakların ilk ve en önemlilerinden birisini teşkil etmiştir. Milletimizin Çanakkale’de ortaya koyduğu bu vatan savunması, eşsiz bir zafer olmanın yanında, aynı zamanda her bir anı alınacak derslerle dolu bir kahramanlık hikayesidir.

Bu milletin bir ferdi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Şehitlerimizin kanıyla ve canıyla bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi, yine onlardan aldığımız mücadele ruhuyla her zaman daha ileriye taşımak için çalışacağız. Ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında milletimizin huzur ve refahı için, her şart ve durumda yılmadan çalışmak hem başlıca hedefimiz, hem de bizlere bu vatanı emanet eden şehitlerimize karşı minnet borcumuzdur.

Millet olarak varoluş mücadelemizin en önemli dönemeçlerinden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümünde, başta bu eşsiz zaferin başkahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanları ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: TE Bilisim