Aşılamanın hızlanmasıyla beraber kısıtlamalar da kalkamaya başladı. Son açıklanan genelge ile seyahat ve konaklamada uygulanan önlemler gevşetildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni normalleşme dönemine ilişkin esaslar belli oldu. İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelge kapsamında 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat sabah 05.00’dan itibaren tüm kısıtlamalar kalkacak. Hafta sonu yasakları ve saat 22.00’dan sonra başlayan sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

ULAŞIMDA TÜM KISITLAMALAR KALKIYOR

Ayrıca yeni süreçle beraber şehir içi ve şehirlerarası ulaşımdaki tüm kısıtlamalar da kalkacak. Bu kapsamda şehir içi ve şehirler arası otobüslerde uygulanan yolcu kapasitesi sınırlandırılmasına son verilecek. Seyahatlerde yaş sınırı da dikkate alınmayacak.

KONAKLAMA TESİSLERİNE DAİR TEDBİRLER

Konaklama tesislerinin açık veya kapalı alanlarında düzenlenecek olan eğlence ve etkinliklerde, fiziki mesafe kuralının yanı sıra faaliyet konusuna göre Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan diğer usul ve esaslara uyulması sağlanacak.

Editör: TE Bilisim