Tarım sektöründe Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkileri geliştirmek üzere Azerbaycan’da giden Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

Azerbaycan, Karabağ zaferinin ardından farklı alanlarda da önemli çalışmalar yapıyor. Tarım sektörü de bu alanlardan biri. Bu kapsamda Türkiye ve Azerbaycan’nın tarım sektöründe yapılabileceği çalışmaları görüşmek adına Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Azerbaycan’a giderek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Metin çalışmaları kapsamında, Azerbaycan Tarım Bakanı İnam Kerimov ev sahipliğinde, Bakü’de gerçekleşen Caspian Negro InterFood tarım fuarına katıldı. Daha sonrasında Tarım Bakanı İnam Kerimov ile bir toplantı gerçekleştiren Metin, “Tarım alanında Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini ve işbirliğini arttırmak adına Tarım Bakanı Sn. İnam Kerimov ile bir araya geldik” dedi.

Bakan Yardımcısı Metin, Azerbaycanlı mevkiidaşı İlhama Gadimova ile de bir araya geldi. Görüşmede yine Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin nasıl gelişeceği görüşüldü.

Editör: TE Bilisim