Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye’de gıda arzında hiçbir problemin olmadığını belirterek; “Tüketicimiz hiç merak etmesin. Bu ülkede gıda arzında hiçbir problem yok ve olmayacak. Üretmeye devam edeceğiz. Aldığımız tedbirlerle her alanda, her üründe sağlamaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) tarafından düzenlenen “2022 TABADER Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi” açılışında konuşan Metin, tüketici ve üreticilere “panik yapmamalarıçağrısı yaptı.

“GIDA ARZINDAN PROBLEM YOK”

Fatih Metin, bu yıl yağışların çok güzel gittiğini ifade ederek; “Yağışlar verimlilik noktasında bize ümit veriyor. Bu bereketle, yağmurla ve karla oluşan bu güzel iklimle kuraklık tehlikesinin ortadan kalktığı, üretimin yükseldiği bir sezonu inşallah yaşarız.” diye konuştu.

Aynı olumlu durumların tüketiciler için de geçerli olduğunu dile getiren Metin, Türkiye'de salgının en zor zamanlarında bile hiçbir marketin hiçbir rafının boş kalmadığını, o zamanlarda bile yaşanmayan panik havasının sosyal medya oyunları nedeniyle kısa süre önce ayçiçek yağında yaşandığını anlattı.

Metin, sosyal medyada başlatılan panik havası nedeniyle olumsuz görüntüler yaşandığını ancak bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını, marketlerin ayçiçek yağı dolu olduğunu kaydederek, Türkiye'nin tarımsal üretimdeki kabiliyetinin uluslararası rakamlara bile yansıdığını, bu panik havasının yersiz olduğunu bildirdi.

“TÜKETİCİ VE ÜRETİCİ MERAK ETMESİN”  

Türkiye'nin üretmeye devam edeceğini vurgulayan Metin, “Türkiye, büyüklüğünü; üreticisinin, ihracatçısının, sanayicisinin ve çiftçisinin kapasitesini ve gücünü inkar etmeye çalışanlara inat ülke olarak, çiftçi olarak üretmeye devam edecek. Tüketicimiz hiç merak etmesin. Bu ülkede gıda arzında hiçbir problem yok ve olmayacak. Üretmeye devam edeceğiz. Aldığımız tedbirlerle ve hem iç ticarette hem dış ticaretteki politikalarımızda bulunurluğu bu ülkede her alanda, her üründe sağlamaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

“YENİ HASAT DÖNEMİNE KADAR HİÇBİR SIKINTI YAŞANMAYACAK”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Metin, Rusya ve Ukrayna için alternatif pazarların mevcut olduğunu belirterek, "Bu nedenle kamuoyunda zaman zaman gıda sıkıntısı olacağı yönündeki spekülatif amaçlı söylemler gereksiz yere piyasaları maalesef tedirgin etmektedir. Ülkemizde gerek üretim ve gerekse stokları dikkate alırsak yeni hasat dönemine kadar hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim