Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, yaptığı sportif değerlendirmede Bolu’nun sıralaması, son yıllarda Bolu’da artan milli sporcu sayısı, Bolu’nun kamp merkezi ve turnuva merkezi olarak görülmesi ile alakalı bilgiler verdi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Geçen sene Türkiye sıralamasında Bolu’nun 7. Sırada olduğunu hatırlatan Ertem, bu sene milli sporcu artışı ve sportif başarı ile daha yükseklerde yer alınacağını vurguladı. 28 Haziran tarihinde önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapacaklarını da hatırlatan Ertem, tüm Bolu halkını Karaçayır Spor Salonu’na davet etti.

“2 SENEDE 31. SIRADAN 7. SIRAYA KADAR YÜKSELDİK”

2015 yılında 31’inci sırada olduklarını, 2017 yılının başında ise büyük bir sıçrama yaparak 7’inci sıraya kadar çıktıklarını sözlerine ekleyen Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem; “2015 Temmuz’un da Bolu sportif değerlendirmede, her yıl yapılan bütün sportif değerlendirmeler, elde ettiğiniz başarı, çağ nüfusuna oranı, kulüp sayınız, sporcu sayınız, faal sporcu sayınız gibi birçok farklı puanlamadan geçerek ortaya bu tablo çıkıyor. 2015 yılındaki 31. Sıradaki yerimiz şu an 7. Sıradayız ve bu Ocak 2017’ye kadar olan dönem itibariyle. Ocak ve Haziran ayı arasında Bolu’nun birçok başarısı var. Geçen hafta Bocce’de Türkiye birincisi olduk. Tabi ki bu başarıda 54 farklı Antrenörün özverili çalışmaları ve spor şube müdürünün çalışmaları ile Bolu’ya bir katkımız oldu” dedi.

“BİRKAÇ YIL İÇERİSİNDE BOLU SPORDA PATLAMA YAPACAK”

Ertem, Bolu’ya yeni yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler vererek şöyle konuştu: “Atletizm pistinin yanındaki boş araziye merkez sporcu fabrikası yapılacak. Bu merkez sporcu fabrikasının ihalesi Bakanlığımız tarafından 14 Haziran’da yapılacak. Bu süreçten sonra salon sporları ve ferdi sporlarda orayı da kullanacağız. İl Müdürlüğümüzün salonu da bu merkezin yanında olacak. Bunun dışında Hokey branşı için çalışmalarımız devam ediyor. Kalıcı Konutlarda uygun görülerek bize tahsil edilen arazideki zemin etütlerimizi bitirdik ve Bakanlığımıza gönderdik bir onay bekliyoruz.  Hokey branşında sahamız olmamasına rağmen hem erkeklerde hem kadınlarda Türkiye birincisi olduk. Bunun dışında Abant’ta da iki tane Futbol sahası Tenis ve Basketbol sahaları yapacağız. Bakanlığımızdan onayı bekliyoruz. Bu çalışmaların ardından sporcu kalitemiz ve mili sporcu sayımızda daha çok artacak. Tabi ki Bolu’da sporcu sayısının ve bu sporcuların milli takımlar bazında Bolu ve Türkiye’yi temsil etmeleri tesisler ve Antrenör istihdamı sayesinde olduğunu düşünüyorum. Tesis ve Antrenör varsa sporcu yetişir hele ki bolu sporun Başkenti olma yolunda hızlı bir şekilde yürürken buradan milli sporcu çok olması gayet normal. Yakın zamanda Gerede de kayak branşı için bir Antrenör daha istihdam ettik. Erzurum’da yapılan gençlik olimpiyatında milli takımımızda 65 tane sporcu vardı bu sporcuların 8 tanesi kayaklı koşu branşında yarıştı ve bu yarışan sporcuların 3 tanesi Bolu dan gitti. Arkut’un çok eski bir geçmişi yok demek ki ilerleyen zamanlarda çok daha iyi olacağını bize gösterdi. Birkaç yıl içerisinde Bolu sporda patlama yapacak. Çünkü o patlamanın haberlerini bu yıl sporcularımız bize verdi. Takım sporları dışında ferdi sporlarda da gayet başarılı bir il durumuna geldik ve buda bizim sporculuk ve milli sporculuk seviyemizi yukarıya çıkartıyor.”

“KAMP VE TURNUVALARDA İLK SIRADA SEÇİLEN BİR İL OLDUK”

Bolu’nun büyük turnuvalara ve milli takım kamplarına eskisinden çok ev sahipliği yaptığını sözlerine ekleyen Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin şunları dile getirdi: “Geçtiğimiz hafta da Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Bolu’yu ziyaret etti ve milli sporcularımızla bir araya geldi. Atletizm Milli Takımı yaklaşık iki ay boyunca Bolu’da kampta olacaklar. Basketbol Ümit Milli Takımı kampını tamamladı. Genç Milli Takım kampa başladı. Aladağ’da ise Güreş Milli Takımımız Kampta. 28 Haziran’da Türkiye Kick Boks Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Yaklaşık 3500 kişinin olacağı bir organizasyon olacak. Tabi ki tüm Bolulu hemşerilerimizde bu müsabakaları izlemesi için Karaçayır Spor Salonu’na bekliyorum.”

Editör: TE Bilisim