Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu 24 Kasımda düzenledikleri basın toplantısında, CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Fahrettin Aksoy’un 2018 bütçesinde su fiyatlarına artış yapılması ile ilgili yaptığı açıklamasına dair değerlendirmede bulundu. Türkoğlu; “En önemsediğimiz konu su zammı. Çünkü su olmadan hayat olmuyor. Ekonomik durumu, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin suya ihtiyacı var. Bolumuzda yaşayan AK Partiye oy veren seçmenin de, MHP’ye oy veren seçmenin de, CHP’ye oy veren seçmenin de suya ihtiyacı var. Bu parayı hepimiz hep beraber ödüyoruz. O yüzden bu siyasi bir kavga ya da uğraş değil” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesinin 2018 bütçesi ile ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaştıklarını ifade eden CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu; “İnsanlarımız gerçekten son derece sıkıntılı günler geçiriyor ekonomik olarak. Bütün bu ekonomik duruma rağmen ne yazık ki Bolu Belediyemizin hizmetleriyle ilgili zam yapması Bolu’da yaşayan insanlarımıza bence haksızlık” şeklinde konuştu.

“BOLU’DA YAŞAYAN İNSANLARIMIZA BENCE HAKSIZLIK”

Ersan Türkoğlu, 2018 Bütçesi ile ilgili düşüncelerini paylaştıklarını fakat Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  Bolu Belediyesinin resmi makamları ve AK Partili meclis üyelerinden herhangi bir açıklama yapılmadığı söyledi. Türkoğlu; “24 Kasım’da Belediye Meclis üyelerimizle beraber parti binamızda düzenlediğimiz basın açılamasında Bolu Belediyesinin 2018 bütçesi ile ilgili düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaştık. Yalnız bu paylaşımı yaptıktan sonra ne Bolu Belediyesinin resmi makamlarından ne Sayın Belediye Başkanımızdan ne de bütçe ile alakalı AK Parti’nin bütçe komisyonu üyelerinden herhangi bir açıklama gelmedi. 2018 bütçesini incelediğimiz zaman Bolu Belediyesinin neredeyse vatandaşıma dokunan bütün ürünlerle ilgili, hizmetlerle ilgili zaman yapıldığını görüyoruz. İnsanlarımız gerçekten son derece sıkıntılı günler geçiriyor ekonomik olarak. Her şeye çok ciddi zamlar geliyor ama insanların maaşları aynı oranda kalıyor. Samimi olarak söylüyorum ben ekonomik sebeplerden dolayı esnaf yanında çalışan insanların kilometrelerce yol yürüyerek işine gittiğini biliyorum. Kısabileceği, tasarruf yapabileceği her konuda insanlarımız tasarruf yapıyor. Bizim, Bolu Belediyesinin güçlü bir bütçeye sahip olmasıyla ilgili arzumuz isteğimiz vardır. Ama bu bütçe farklı kalemlerle direkt vatandaşımızın cebini etkilemeyen kalemlerle oluşmasını arzu ederdik” diye konuştu.

“NORMAL SAYAÇ KULLANAN 4 LİRAYA, KARTI SAYAÇLARDAN KULLANAN TÜKETİCİMİZ 3 LİRAYA SU ALACAK”

CHP’li ilçe belediyelerinde abonelerin ucuz su kullandıklarını belirten Türkoğlu; “Su ile ilgili açıklamasında Sayın Aksoy, Türkiye'nin en pahalı suyu Bolu’da diye söylemişti. Ben de gerçekten bu konuyla ilgili araştırma yaptım. Büyük illerimizi söylemeye bile gerek duymuyorum. İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da su Bolu’dan çok çok daha ucuz. Bolunun ilçelerinde bile özellikle Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin abonelerine sunduğu su ücretleri yine Bolumuzdan son derece ucuz. Dün ben Kıbrısçık’taydım dün orada kongremiz vardı. Kıbrısçık’taki abonemizi metreküpünü 1,5 liraya satın alıyor. Mudurnu’daki abonemiz 2,10 kuruşa satın alıyor. Biliyorsunuz yeni zamlar ile normal sayacı olan Bolulu tüketicilerimiz belediyeden suyu 1 metreküpünü 4 liraya, kartı sayaçlardan kullanan tüketicimiz de 3 liraya alacak. Her ikisi de Bolu şartlarına göre suyu bol olan bir il olduğumuz için son derece pahalı” ifadelerini kullandı.

“DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın insanların ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak gerekli indirimleri yapacağını umut ediyorum diyen Türkoğlu “Ben umut ediyorum ki belediyemiz, Belediye Başkanımız Bolu’da suya başta olma üzere yapılan zamlarla ilgili durumu tekrar gözden geçirir. İnsanlarımızın ekonomik durumlarını sıkıntılarını gözden geçirir. Özellikle dar gelirli insanlarımızın ekonomik durumlarını göz önünde bulundurarak gerekli indirimleri yapar. Sayın Belediye Başkanımız evet Bolu’ya güzel hizmetler yapıyor. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyoruz biz ama bu hizmetler insanların cebinden çıktığı zaman büyük paralar ödediği zaman o insanlara karşı bir haksızlık oluyor. Özellikle bu yapıp tekrar bozup tekrar yapmak gibi maliyet artırıcı unsurlar son derece önemli” dedi.

“EKONOMİK DURUMU, SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN HERKESİN SUYA İHTİYACI VAR”

Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin suya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Türkoğlu; “Biz konuda olayın takipçisi olacağız. En önemsediğimiz konu su zammı. Çünkü su olmadan hayat olmuyor. Ekonomik durumu, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin suya ihtiyacı var. Bolumuzda yaşayan AK Partiye oy veren seçmenin de, MHP’ye oy veren seçmenin de, CHP’ye oy veren seçmenin de suya ihtiyacı var. Bu parayı hepimiz hep beraber ödüyoruz. O yüzden bu siyasi bir kavga ya da uğraş değil. İnsanların ekonomisi ile ilgili bir uğraş. Bizde bu yüzden bu olayı önemsiyoruz. Eğer Bolu Belediye Başkanımız, belediyemiz bu konuda zam ile ilgili ısrarcı olursa bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik eylem niteliğinde yönetim kurulumuz ile görüştüğümüz düşünceler eyleme dökelim şeklinde. Umut ediyorum ki bunlara hiç gerek kalmadan Belediye Başkanımız insanların içerisinde bulunduğu tekrarlıyorum ekonomik durumuzda göz ününde bulundurarak Boluluları rahatlatacak bir karar alır ve hepimiz Bolu'muza yakışır bu su cenneti olan ilde kaliteli suyu ucuza tüketiriz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim