Bolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alpagut Mahallesindeki Nilüfer Sanat Parkı, düzenlenen törenle açıldı.

Nilüfer Sanat Parkında, her biri 290 metrekare büyüklüğünde 4 nilüfer havuzu, bonsai eğitim ve üretim serası, sanat evi, kütüphane, kuş yuvaları ve endemik balık yetiştirme havuzları bulunuyor.

HABER: Mehmet Fatih Yalınız

Alpagut Mahallesindeki açılışa, Bolu Valisi Aydın Baruş, Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Nilüfer ve Sanat Parkı açılış töreni protokol konuşmalarıyla başladı. Konuşmaların ardından Bolu Belediyesi folklor ekibinin gösterileri yapıldı.

Gösterilerin ardından Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz tarafından Şerafettin Erbayram, Belgin Özer, Orhan Ersoy, Hüseyin Usta ve Sabri Gültekin’e plaket takdim edildi. Plaket takdiminden sonra parkın açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın sonrasında vatandaşlar, Nilüfer Sanat Evi ve Ressam Orhan Ersoy  Resim Sergisini gezdi.

Açılış töreninde ilk konuşmayı projenin fikir babası olan TPAO’dan emekli Belgin Özer yaptı.

“Nilüferlerin böyle sergilenmesi mutlu etti”

Belgin Özer’in ardından konuşan Nilüfer koleksiyoneri Hüseyin Usta, nilüfer çiçeklerinin bu şekilde sergilenmesinde duyduğu memnuiyeti dile getirdi. Usta; “15 yıl yoğun olarak emek vermiş olduğum nilüfer çiçeklerinin böyle güzel sergilenmesi beni çok mutlu etti. Nilüfer çiçeği çalışmalarım bundan 15 yıl önce başladı. Bir küçük gölün kenarında beyaz bir nilüferi aldım yetiştirmeye başladım. Türkiye’mizde o tarihte dışarıdan ithal edilmiş olan 25 civarında nilüfer çiçeği vardı. Arkasından yurt dışına gittim ya da oradan ısmarladım ban getirdiler. O arada Avrupa’nın birçok ülkesinden çok çiçekler getirdim. Sonuç olarak her yerde var olan çiçekler ben de var olmuş oldu. Çünkü dünya üzerinde bir noktada olan bir çiçek diğer noktada olmuyor. Nilüfer çiçeği su ile birlikte olduğu için suyun, çiçeğin güzelliği nilüfer yetiştiriciliğinin gereği oldu” diye konuştu.

“Dünyanın en güzide nilüfer üretim merkezi olacak”  

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, nilüfer parkın en güzide nilüfer üretim merkezi olacağına dikkat çekerek; “Yerel yöneticiler için en önemli özelliklerden bir tanesi proje aşkıdır. Belgin Özer abimiz onlardan bir tanesi. Her sene en az iki mektup yazar. O mektuplarda önce eksik gördüklerini değil, iyi yaptıklarımızı anlatır. Sonra da eksikleri söyler ve yapılması gerekenleri söyler. Böyle insanların bir değil, birden fazla olmasının bir şehre neler kattığını ancak idareciler bilir. Onun için böyle bir büyüğe sahip olmanın onurunu yaşıyoruz. Bir aşk adamı daha, yıllarını bir çiçeğe vermiş nilüfere. Onunla övünmüş, gurur duymuş ve dünyada en güçlü yapıya kavuşturmuş. Onu da bir aşk adamı olarak Bolu’ya veriyor. İnşallah o aşkı burada yaşayacak. Onun için bu kadar aşk insanı içinde olmak ve Bolu’ya hizmet etmenin gururunu yaşamak benim için ne kadar güzel. Şu an gördüğünüz bu parkın asıl sahibinin de Belgin Abimin olduğunu bilesiniz. Arka tarafta gördüğünüz yeşillikler de ona ait. İnşallah gelecekte beş yüzün üzerinde çeşit nilüferin yetişeceği bu alanda bu alanın genişliği yetmeyecek o genişliği de inşallah yakın akrabaları ile görüşerek buranın tamamını inşallah Bolu’ya bağışlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Bolu’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bolu gelecekte turizm kenti olacak, spor kenti olacak, sporun her branşının kamp merkezi olacak, sağlık kenti olacak, üniversite kenti olacak. Bir dünya kentine doğru gittiğimizi bilesiniz. Buraların her tarafı yeni baştan inşa ediliyor. 25 yıl önce belediye meclis üyesi olarak başladığımızda bir Bolu hayali kurmuştuk. O hayali bu büyüklerimizle canlandırmaya çalışıyoruz. Artık tünelin ucunda ışık göründü.

“Allah vergisi bir doğamız var”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan; Nilüfer parkın Bolu’yu ziyaret edenler için güzel bir yer olduğuna dikkat çekerek; “Bugün burada olmaktan mutlu oldum. Şehre bir şeyler katmak aslında böyle olur. Benim yıllardır söylemeye çalıştığım bu. Biz Bolu olarak çok şanslıyız. Allah vergisi bir doğamız var, Allah vergisi bir Gölcük’ümüz var, Allah vergisi bir Abant’ımız var. Ama kul yapısı çok az şeyimiz var. Hep arzu ettiğimiz şuydu. Tıpkı Eskişehir gibi, dışarıdan gelen insanlara yaptığımız şu var, şurayı ziyaret edebilirsiniz denmesiydi. Bu anlamda bu güzel bir örnek olmuş. Dışarıdan gelen insanlara bakın bizim güzel bir orkide parkımız var. Gelim bunu ziyaret edin farklı bir şey göreceksiniz deme Şansımız oldu. Sayın Belediye Başkanımızı da bu çalışmaya imza attığı için teşekkür ediyorum. Biz iyi yapılana, iyi yapıldı deriz. İyi yapılan için teşekkür ederiz. Kötü yapılanlar veya eksik yapılanlar içinde eleştiri hakkımızı saklı tutarız. Ama bunu bu anlamda görmekten çok memnun oldum. Diğer taraftan Belediye Başkanımız güzel bir şey söyledi. Bunu yıllardır ben söylüyorum. Artık dünyada yeni bir trend var şehir ve tarım birlikte gitmek zorunda. Hani eskiden biz kendi kendine yeten dünyada 7 ülkeden bir tanesiydik. Tarım ülkesiydik. Ama şu anda saman ve buğdayı dışarıdan ithal eden bir ülke haline geldik. Hollanda bu anlamda çok ciddi bir mesafe kat etmiş şehir ve tarım konusunda. Bizim Bolu olarak şunu yapmamız lazım. Belediye’nin buna öncülük yapması lazım. Biz Bolu Belediyesi olarak kavun, karpuz üretmemiz gerekmiyor. Biz katma değeri yüksek bir ürün bulmamız lazım. Her konuşmamda söylüyorum. Yıllar önce Yalova’nın kiviyi bulması gibi. Bugün şehir ekonomisine ne kadar büyük katkıda bulunduğunu görüyoruz. Bu konuda adımlar atılması gerektiğini, atılacak adımlara da bizim Belediye Başkanımıza kayıtsız ve şartsız destek vereceğimizi sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Renkli bir açılış oluyor. Düzenleyenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Özel bir coğrafyadayız”

Nilüfer parkın açılışında bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu vurgulayan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Turizm denilince yıllardan beri adını Türkiye genelinde altın harflerle yazılmış aynı zamanda bu parkında fikir babası olan Sayın Belgin Özer’e, Belediye Başkanımın söylediği gibi bu parkta bu nilüferlere ömrünü adamış Sayın Hüseyin Usta’ya ve yine proje denilince, tarım denilince bütün Boluluların adını zikretmekten gurur duyduğu Sayın Şerafettin Erbayram’a da ayrı ayrı olarak teşekkürlerimi arz ediyorum.

Burası nilüfer sanat parkı ancak kelimenin nilüferden sonra gelen kısmı da son derece önemli. Biz sanatla bağını kesmemiş olan bir Belediyecilik anlayışının nasıl kültürle nasıl sosyal belediyecilik anlayışıyla birleştiğinin defalarca örneğini verdik örneğini vermeye devam ediyoruz. Bolu’nun her mahallesinde halkımızın ihtiyacına uygun parklar açmak noktasında Abant, Gölcük bunların hepsi bizim. Rabbimin özel yarattığı coğrafyalardan birindeyiz. Ancak bu coğrafyaların mutlaka çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Ak Parti Belediyecilik anlayışının Bolumuzdaki tezahürünün, ne kadar kıymetli olduğunun bir kez daha gözler önüne serilmesinden dolayı son derece mutluluk duyuyorum. Bu parkın içinde aynı zamanda bir kütüphane var. Türk ve dünya eserlerinden oluşan bir kütüphanenin olması bundan bütün halkımızın faydalanacak olması, kitap okuma alışkanlığının böylesi güzel bir ortamda ilerleyeceği düşüncesi bende çok büyük bir mutluluk uyandırdı. Keza bir çiçek düzenleme sanatının da burada gerçekleşecek olması bizi sevindirmekte. Türkiye çok büyük bir ülke. Emin adımlarla ilerliyor. Emin adımlarla ilerlerken bunu halkımızın görmesi, Ak Parti iktidarına, Belediyecilik anlayışına bu derece destek vermesi hani zor günde biz sizinle beraberiz demelerinden ötürü bir Bolulu olarak büyük memnuniyet duyuyorum. Bütün Bolulu hemşerilerime bu desteklerinden dolayı teşekkür ederken, önümüzde bir de yerel seçim var. Belediyecilik yine Ak Parti’nin işidir diyorum” şeklinde konuştu.

“Çok güzel bir mekan”

Bolu Valisi Aydın Baruş; Bolunun hem Türkiye’de hem de dünyada, yaşanabilir en önemli en güzel kentlerden birisidir olduğunu belirterek; “Biz Bolu’dan dışarı adım attığımızda her türlü doğal güzelliğin, en müstesna güzelliklerin içine bırakıyoruz kendimizi. Ama şehir içinde yaşayan insanların da yoğun çalışma temposu içinde özellikle çocukları ve ailesi ile birlikte vakit geçirebileceği sosyal mekanlara da ihtiyacı var. Bu anlamda, bugün açılışını yapacağımız park, gerçekten insanın hem hislerine hitap eden sanatsal yönüne hitap eden hem de dinlenme imkanı bulabileceği çok güzel bir mekan. Bu mekanın oluşturulmasında emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanlarımıza, mahalle halkımıza ve bu çalışmaya ilham veren çok değerli Belgin Bey’e Hüseyin Bey’e, teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer taraftan bu parkın içinde sadece oturma alanları, dinlenme alanları yok, aynı zamanda burada sanatsal aktivitelerin yapılacağı mekanlar var kütüphaneler var. Bu çok önemli, çünkü insanların dinlenebileceği alanların yanında onların entelektüel yanlarına hitap edebilen, sanatsal faaliyetlerini devam ettirebilecekleri, okuma imkanlarından istifade edebilecekleri alanların oluşturulmasına da son derece önem vermemiz gerekiyor. Bu anlamda burada yaşayan, çocuklarımız, gençlerimiz bir taraftan bu parkta dinlenirken, diğer taraftan burada açılan sergilerin, yürütülen sanatsal çalışmaların şahidi olacaklar. Burada, kitaplarını okuyup, derslerine çalışabilecekler. Bu anlamda da bu mahalle halkına verilmiş son derece değerli bir hediye olarak görmek lazım bu parkı. İnşallah böyle güzel parklar şehrimizde çoğalır ve Bolu insanı hak ettiği hem maddi, hem de manevi refaha kavuşur ve mutlu huzurlu bir yaşam sürer. Bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim