Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın  sunduğu, yabancı uyruklu vatandaşlara zam yapılması konusundaki önerge komisyondan gelmedi. Önerge Eylül ayı meclis toplantısında görüşülecek.

Haber: Oğuzhan Eke

Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Birinci oturumun oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, yabancı uyruklulara yönelik zam önergesi için komisyondan erteleme kararı geldi.

“SONRAKİ MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLMESİ İÇİN GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK”

Konu için yeterli bilgi olmadığını belirten Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin Ekrem Serin, “Su abone kayıtlarında bulunan bilgilerde yeterli bilgiye sahip değiliz, uyruklarla ilgili yeterli bilgimiz yok. İl göç idaresine herhangi bir yazı gerektiği kanısındayız. Kaç tane dijital saat kullanan var, kaç tane mekanik saat kullanan var, kaç tane abonman bunları bilmek durumunda değiliz. Bir de kanun ve mevzuatlara uygun olması düşüncesinde olduk.  Arkadaşlarımızla beraber. Bu kısa süre içerisinde bu bilgilerin bize ulaştırılamayacağı, bunun için de sağlıklı bir bilgiye sahip olamayacağımızı düşünerek, bu konuda herhangi bir karar alamadık. Ve bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi için görüş birliğine vardık. Saygılarımı sunuyorum” dedi.

“KOMİSYON TOPLANABİLİRDİ, BİRBİRİMİZİ KANDIRMAYALIM”

Raporun komisyondan gelmemesine sinirlenen Belediye Başkanı Özcan, “Komisyon toplanabilirdi, birbirimizi kandırmayalım. En bunu toplanmamasının arkasındaki sebepleri anlatacağım. Ben bu konuyu niye gündeme getirdim? Türkiye tartışsın diye. Bana batan bir şey mi vardı? Sorumlu bir vatandaş olarak söyledim. Halkın tercümanlığını yaptım. Bu konu ulusal basında tartışılsın bir politika oluşturalım. Bu sığınmacılar kalacak mı, gidecek mi? Halka soralım dedim. Halk, ‘kalsın’ derse kalsın. Milli iradeye saygı. O zaman nasıl entegre edeceğiz, ekonomik olarak, sosyal olarak. Bu kadar milyon göçmene nasıl iş bulacağız, eğitim vereceğiz. Halk gitsin diyorsa da nasıl göndereceğini devlet politikası haline getir” dedi.

“SIĞINMACILARIN VATANDAŞ OLMASINA KARŞIYIM”

Sığınmacıların vatandaş sayılmasına karşı olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Ben yabancı düşmeni değilim kardeşim. Bu ülkede yaşayan asli unsurlar var. Bu ülkenin Kürtleri var. Eşit vatandaş. Bu ülkenin Alevi’leri var. Eşit vatandaş. Bu ülkenin Çerkezleri, Sünnileri, Türkleri, Yörükleri, Lazları ülkenin asli unsurları. Bir de sığınmacılar var. Ben sığınmacıların vatandaş olmasına karşıyım. Siz karşı mısınız, değil mi misiniz? Soru bu. Ben Bolu halkının hislerine tercüman oldum mu olmadım mı?” ifadelerini kullandı.

 "CUMHURBAŞKANI'NIN ELİNİ DE ÖPERİM, AYAĞINI DA"

Amerikan başkanlarına soruşturma açılmamasına yönelik konuşan Özcan, “Türkiye’de bir tane namuslu, şerefli savcı… Elinde yeterince kanıt var. Darbeyi Amerika’nın planladığına dair her türlü delili var. Darbenin taşeronlarının Amerika’da sakladığına dair her türlü delil var. YPG-PKK’ya silah verdiğine dair delil var. Yürekli bir savcı çıkıp neden Amerika Birleşik Devletleri Başkanları hakkında soruşturma açamıyor. İşte sen Dünya 5’ten büyük diyorsan o savcının önünü açacaksın. O savcı Amerikan başkanlarının, Amerikan yöneticilerinin hakkında soruşturma açacak. Gerekirse kırmızı bülten çıkaracak. İşte o zaman ben o Sayın Cumhurbaşkanı’nın gider elini de öperim, ayağını da öperim. ‘Dünya 5’ten büyük, darbeci Amerika’ diyoruz ama bir tane savcı soruşturma açmadı” şeklinde konuştu.

BİR SONRAKİ MECLİSTE KARAR VERİLECEK

Özcan, “Bu konu bir sonraki ay gündeme gelir, ben illa oylatacağım” diye de konuştu. Yabancı uyruklu vatandaşların kullandığı suya ve katı atık bedellerine zam yapılıp yapılmayacağı, Eylül ayında gerçekleştirilecek Meclis toplantısında belirlenecek.

 

Editör: TE Bilisim