CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu geçtiğimiz günlerde yaşanan su baskınlarına değinerek, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in açıklamalarına cevap verdi.  Türkoğlu, “Hem İl Başkanı’nın hem de Milletvekili’nin bu konuda ki telaşlı açıklamalarının sebebi geçmişteki gerçeğin bugün yüzlerine bir tokat gibi iniyor olması” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, 11 Haziran’da meydana gelen su baskını hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklamalarına cevap vermiş akabinde Belediye’ye ait tüm sosyal medya hesaplarından Milletvekili Aydın’ a konu üzerinden karşılık verildi. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda ilimizde yaşanan su baskını hakkında yaptığı konuşmasına destek vermişti.

Su baskınlarına dair yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklendi. CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Milletvekili Arzu Aydın ve Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in sözlerini eleştirdi.

 “BELEDİYE BAŞKANIMIZ BOLU’NUN SORUNLARINI ÇÖZECEK”

Milletvekili Aydın ve il başkanı Suat Güner’in yaşanan su baskınlarından ötürü belediyeyi sorumlu tutmasına tepki göstererek;  “Belediye’nin bu yağmurlardan dolayı su taşkınlarıyla ilgili mevcut iktidar partisi tarafından eleştirilmesi konusunda bir iki hususa değinmek istiyorum. Biliyorsunuz hem milletvekilimiz Sayın Arzu Aydın hem de Ak Parti İl Başkanı Suat Güner, su baskınlarından mevcut belediyeyi sorumlu tuttu. Şimdi şu bir gerçek, su götürmez bir gerçek. Altyapı çalışmaları belli bir süreç isteyen olay. Yani mevcut Belediye Başkanı’nın iki yıllık görev sürecinde çözemeyeceği bir konu olmadığı su götürmez bir gerçek. Bir önceki Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz’ın beyanları ortadayken, ‘Biz Bolu’nun 40 yıllık altyapı sorununu çözdük’ beyanları ortadayken, o açıklamaları yok sayıp, kendi dönemlerindeki hizmetleri “güya hizmetleri” yok sayıp, bugün yaşadığımız su baskınlarını Bolu Belediyesi’ne, Bolu Belediye Başkanı’na fatura etmek akla uygun değil” ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, yaşanan su taşkınlarının sebebinin geçmiş dönemden kaynaklandığına işaret ederek;  “15 yıllık bir AKP iktidarı süreci var. Bu süreçte bu konunun çözüldüğü ile ilgili bir sürü beyan var. Bu konuda ayrılmış bir sürü bütçeden bahsedildi. Ama gelinen nokta da Bolu’nun her tarafında su taşkınları yaşanıyor. Bu şunu gösterir, demek ki geçmişte bize hikâye okumuşlar. Bugün hem İl Başkanı’nın hem de Milletvekilinin bu konuda ki telaşlı açıklamalarının sebebi geçmişteki gerçeğin bugün yüzlerine bir tokat gibi iniyor olması. Ben umut ediyorum ki Sayın Belediye Başkanımız bu konuda hiçbir mazerete sığınmadan en kısa zamanda Bolu’nun sorunlarını çözecek, su taşkınlarıyla ilgili sıkıntılarını çözecek, altyapı çalışmalarını yapacak” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim