Yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın hatırlatma dozu olarak kullanılması kapsamında 41 merkezde klinik çalışma başlatıldı. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü de Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “Gönüllü Aşılama Merkezi” olarak Sağlık Bakanlığınca seçilen 41 merkezden biri olduğunu duyurdu.

 Haber: Ebru Buket Dönmez

Faz-3 çalışmaları son aşamaya gelen Turkovac'ın koronavirüs ile mücadelede hatırlatma dozu olarak kullanılması kapsamında, 41 merkezde klinik çalışma başlatıldı. Çalışmaya 3 bin gönüllünün katılması gerektiği belirtildi. Bakan Koca’nın “Gönüllü Aşılama Merkezi” kurulacağını belirtmesi üzerine Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 41 merkezden biri olduğu duyuruldu.

“EN AZ 3.000’İMİZ TURKOVAC’I TERCİH ETMELİ!”

Geliştirme çalışmaları devam eden Turkovac aşısı için, Gönüllü Aşılama Merkezi olarak 41 merkez kurulacağını belirten Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Turkovac’ı Türkiye’nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, Covid-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir! 3. doz aşı tercihi serbest. Ama madem gönüller yerli aşı Turkovac’ta, en az 3.000’imiz Turkovac’ı tercih etmeli!" sözlerinin yer verdi.

 “YERLİ AŞIMIZ SEÇİLEN 41 MERKEZDEN BİRİ OLDUK”

İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; “Turkovac ülkemizin hizmetine sunuluyor. İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemiz yerli aşımız Turkovac için  "Gönüllü Aşılama Merkezi" olarak Sağlık Bakanlığımızca seçilen 41 merkezden biri oldu. Başvuru için: e-Nabız, Detaylı bilgi için: Alo 184” ifadeleri kullanıldı.

 

Editör: TE Bilisim