Turkuvaz Eğitim Kurumları’nda ilkokul öğrencileri resim ve el işi sergisi yaptı. Kil, ahşap boyama ve süt kutusundan yapılan el işi eserleriyle beraber resimlerini sergileyen öğrenciler misafirlere eserleriyle ilgili bilgi verdi.

Sergiye çok sayıda öğrenci, velileri, öğretmenler, okul yöneticilerinin yanı sıra Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı da katıldı.

Bolu Turkuvaz Eğitim Kurumları’nda görsel sanatlar öğretmeni İpek Yerli tarafından gerçekleştirilen resim ve el işi sergisinde öğrenciler eserlerini sergilediler.

Katılımcıların öğrencilerden eserleriyle ilgili bilgi aldığı sergiyle ilgili konuşan öğretmen İpek Yerli;  “Birkaç kez sergi açtık ve çok ses getirdi. Sergilerime ve öğrencilerime güveniyorum. Bu da onlardan bir tanesi. Tam ara döneme denk gelmiş olduğu için fazla çalışmamız yok ama genel olarak bir şeyler koymaya çalıştık. Nasrettin Hoca’yla ilgili bir çalışma yaptık. Onun fıkralarını anlatan resimler çizdik. Natürmort çalışmaları yaptık. Karakalem tonlama çalışmaları yaptık. Siyah fon kartonu üzerine renkli vazo çalışmaları yaptık ve simle süsledik. Reprodüksiyon çalışmaları yaptık. Portre tamamlama yaptık. Ahşap ve seramik atölyemiz bu sene açıldı ve şimdi faaliyete başladı. Hayvan figürleri çalıştık. Defter kalem silgi tarzında çalışmalar yaptık. Meyve sepeti hazırladık. Sergimiz bunun üzerineydi. Süt kutusundan araba tasarım yarışması hazırladık okulumuzda ve öğrencilerimizden çok yüksek bir katılım aldık, dereceler belirledik. Onlara hediyelerini verdik. Gerçekten orjinal ürünler ortaya çıktı. Sadece süt kutusunu kullanarak çocuklar araba tasarımı yaptılar ve biz bunu burada sergiledik” dedi.

Editör: TE Bilisim