Bolu Turkuvaz Eğitim Kurumları, düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarını ağırladı. Basına okulu gezdiren Genel Müdür Mehmet Çelebi, okul hakkında bilgiler verdi. Çelebi; “Bakanlığımızın uyardığı mesafe kuralları ve hijyene dikkat ederek eğitim vermekteyiz. Çocuklarımızın telafi eğitimini 17 Ağustosta başlatıyoruz. 31 Ağustosta da normal müfredat programına başlayacağız” dedi.

 Haber: Servet GÖKÇEK

 İlimizde güler yüzlü hizmeti ile faaliyetlerine devam eden Bolu Turkuvaz Eğitim Kurumları, basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltı programına katılan basın mensuplarını okul Genel Müdürü Mehmet Çelebi karşıladı. Çelebi ilk olarak basın mensuplarına okul kampüsünü gezdirip sağlanan eğitimle alakalı detaylı bilgiler aktardı. Olağan eğitimden sanata, spordan bilişime kadar öğrencilere farklı alanlarda eğitimler veren Turkuvaz Okulları, geniş kampüs alanı ile ailelerin en çok tercih ettiği okullar arasında yer alıyor.

Okul gezisi sonrası açık alanda gerçekleştirilen kahvaltıda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyuldu. Genel Müdür Mehmet Çelebi, kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplamayı da ihmal etmedi.

“HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDEREK EĞİTİM VERİYORUZ”

Turkuvaz Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Çelebi pandemi döneminden dolayı hijyen kurallarına uyarak eğitim verdiklerini söyleyerek; “Pandemi döneminde kayıtlarımız devam etmektedir. Pandemi döneminden dolayı hijyen kurallarına uyarak veliler ile görüşerek kayıtları alıyoruz. Sınıflarımızın kapasitesi 10 ile 15 arasında değişmektedir. Bakanlığımızın uyardığı mesafe kuralları ve hijyene dikkat ederek eğitim vermekteyiz. Çocuklarımızın telafi eğitimini 17 Ağustosta başlatıyoruz. 31 Ağustosta da normal müfredat programına başlayacağız. Atölye, destekli uygulama alanları tamamen dezenfekte edilerek öğrencilerimizin dönüşümlü bir şekilde kullanacaklar” şeklinde konuştu.

“SINAVA HAZIRLIK DEĞİL, HAYATA HAZIRLIK”

Turkuvaz Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Çelebi öğrencileri geleceğe sınava hazırlık değil, hayata hazırlık modeliyle hazırladıklarını ifade ederek; “Okulumuzda atölye tabanlı bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Atölye tabanlı eğitim sistemi daha çok uygulamalı eğitimdir. Öğrencilerin öğrendikleri bilgilerin kalıcı olması sağlanıyor. Sınava hazırlık değil, hayata hazırlık modeliyle öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Sınav gruplarımız var. Sınav grupları çalışmaları hem online denemeler ile destekleniyor hem de manuel denemelerimizle ölçümlendiriyoruz. Bu ölçümlendirmeler sonucunda eksik derslerini telafi eğitim programlarında tekrar revize ederek tekrar anlatılıyor. Böylece eğitim konusunda herhangi bir eksikleri kalmamış oluyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ AVANTAJLI BİR EĞİTİM ALDI”

Turkuvaz Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Çelebi sadece kendi öğrencilerinin değil, Bolu’daki tüm öğrencilerin uzaktan eğitim imkanından yararlanmalarını sağladıklarını belirterek; “Pandemi döneminde uzaktan eğitim programı yapmıştık. Uzaktan eğitim programında hem öğrencilerimizin hem de velilere yönelik çalışmalarımız oldu. Sadece kendi öğrencilerimiz ile değil, Bolu’daki tüm öğrencilerin bu imkandan yararlanması için plan yaptık. Öğrencilerin başarı dönüşümüne baktığımızda EBA üzerinden eğitim alan öğrencilerden çok daha avantajlı bir eğitim aldılar” dedi.

“UZAKTAN EĞİTİM İLE ÖĞRENCİLERİMİZE DERS VERDİK”

Turkuvaz Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Çelebi öğrencilerin herhangi bir eksiklik hissetmeden eğitim aldıklarının altını çizerek; “Eğitim programımız sabah saat 08:30’da jimnastik programı ile başladık. Öğrencilerimiz pandemi döneminde evde kaldıklarından dolayı üzerlerinde bir rehavet vardı. Üzerlerindeki rehaveti atabilmeleri için Beden Eğitimi dersi ile başladık. 15-20 dakika jimnastik dersi veriyorduk. Beden eğitimi dersi bittikten sonra saat 10:00’dan akşam 17:00’a kadar normal branş derslerini sanki yüz yüze ders yapılıyormuş gibi uzaktan eğitim ile öğrencilerimize ders verdik. Pandemi döneminde öğrencilerimize ekranlarda yakınlaşmış olduk. Onlardan hiçbir zaman uzaklaşmadık. Öğrencilerimiz herhangi bir eksiklik hissetmeden eğitimlerini aldı. Bizde bu süre içerisinde hem eğitimde avantajlı duruma geçmiş olduk hem de çocukların gelecekleri açısından, ruhsal durumları açısından biraz daha destek olduk” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim