Gayrimenkul fiyatları ve kiralarını değerlendiren Akkaya Gayrimenkul Sahibi Turgay Akkaya, “Arsa satışlarında güzel bir ilerleme var. Müstakil ev yapmak isteyen kişi daha çok” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Okulların açılmasının ve pandemi kısıtlamalarının etkisinin azalmasının ardından, Bolu’da oluşan satılık ve kiralık gayrimenkul fiyatlarını Akkaya Gayrimenkul Sahibi Turgay Akkaya değerlendirdi. Akkaya açıklamasında ev satışlarında düşüş olduğuna ancak arsa satışlarının arttığına değindi.

“TALEP ÇOK YER YOK”

Kiralık ev fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken Akkaya, “Talebimiz çok fakat hiçbir yerde yer yok. Kira artışları da %20, %30’lara ulaştı. Geçen sene 800 TL olan ev şuanda 1200 TL’den vermeye başlıyoruz. Hatta %50, %100 artan artışlar oldu. Talep hala var ama yer yok. Yer sıkıntısı çok. Ev fiyatlarının da arttığından dolayı, maliyetlerin, faizlerin arttığından dolayı kimsede ev alamadığı için kimsede ev kiralama yönüne bakmıyor” ifadelerini kullandı.

“EV SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ VAR”

Akkaya, satılık ev fiyatlarındaki artışlara değinerek, “Satılık ev fiyatlarında da oynama var. %30’luk %40’lık artışlar devam ederken ama her gün de yeni maliyetlerin gelmesi, yeni maliyetlerin müteahhitlerin sırtına binmesi, ülke ekonomisini de zaten herkes biliyor. Ondan dolayı baya bir zorluk çekiyoruz. Ev satışlarında aşırı bir düşüş var ama arsa satışlarında güzel bir ilerleme var” şeklinde konuştu.

“SATILIK ARSAYA TALEP ARTTI”

Vatandaşların arsa satın alıp müstakil ev yapmaya yöneldiklerini dikkat çeken Akkaya, “Karaçayır, Salıbeyler tarafında tabi müstakil ev yapmak isteyen kişi sayısı çoğaldı. Arsalarda tabi pahalı ama biz şuan iki aylık, üç aylık durumumuza baktığımız zaman arsa satışında baya bir başarılıyız. Müstakil ev yapmak isteyen daha çok. Çünkü 1 Milyon, 1 Milyon 200 bin TL civarında ev fiyatları ama bir 500 bin TL’ye ev alıp, 500 bin TL’ye de maliyetini çıkartarak daha çok müstakil ev yapmak isteyen kişi daha çok. Bu konuda il dışından İstanbul, Ankara talebi arttırıyor. Akkaya Gayrimenkul olarak profesyonel ekibimizle herkesin ücretsiz eksper yapıyoruz. Ücretsiz eksperler veriyoruz. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Bununda faydası çok. Doğru fiyat, doğru alıcı, doğru satıcıyla karşı karşıya getiriyoruz. Onun için taleplerimiz çok” dedi.

Editör: TE Bilisim