Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu ve SUYAM işbirliği kapsamında Sosyal Sorumluluk Projesi olarak 75 öğrenciye ücretsiz İşaret Dili eğitimi verilecek.

İşitme engelli bireyler ile vatandaşlar arasında daha kolay ve sağlıklı iletişim kurulabilmesi amacıyla İşaret Dili Eğitmeni Didem Say tarafından, İşaret Dili eğitimi verilecek. 09 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak kurs 04 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek. Kurslara katılmak isteyenler https://ubys.ibu.edu.tr/CEM/Application/Participant/Programs adresinden başvuru yapabilecek.

Eğitim sonunda yeterli devam sayısına ulaşan katılımcılara Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi onaylı katılım belgesi verilecek. Eğitim süresi 40 saattir. Hafta içi her gün iki saat olarak gerçekleştirilecektir. Eğitime kabul başvuru sırasına göre yapılacak.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Farkındalık yaratmak adına düzenlenen Eğitimin Ders Programı ise;

“Sağır Kültürü ve İşaret Dili Hakkında Bilgilendirme, Tanışma ve Günlük Terimler, Sık Kullanılan Kelimeler, Eş Anlamlılar ve Zıt Anlamlılar, Alfabe, Sayılar ve Zamirler, Aile ve Akraba Terimleri, Günler, Aylar, Mevsimler, Renkler, Burçlar ve Duygular (Fiiller),Okul ve Eğitim Terimleri, Sağlık Terimleri (Vücut ve Hastalıklar), Yiyecekler (Sebze ve Meyveler), Hukuk Terimleri ve Bakanlıklar, Spor Terimleri, İş Başvurusu Terimleri ve Meslekler, Banka Terimleri, Şehirler ve Ülkeler” şeklinde sıralandı.

Editör: TE Bilisim