Belediye Meclisinde ücretsiz otobüs ve tramvay hattı müjdesi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “İnsanların artık merkeze araçla gelmesine gerek kalmayacak. Ücretsiz hattan günde 6 bin kişinin faydalanacağını düşünüyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ulaşım için Bolu Belediyesinin hayata geçireceği ücretsiz otobüs hattını ve İzzet Baysal Caddesi üzerinde hizmet verecek modern nostaljik tramvay hattına ilişkin detay verdi.

“HATTIN UZUNLUĞU 4 KİLOMETRE CİVARINDA”

Konuyla ilgili Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1’inci oturumunda konuşan Başkan Özcan, ücretsiz otobüs hattının güzergâhı hakkında, “Bizim taahhüt ettiğimiz ama sonrasında uygulamaya koyamadığımız bir ücretsiz ring hattı oluşturuyoruz. Atatürk Anıtının arkasından başlayacak, Adliye’nin önünden geçecek, Valiliği önünden, askeriyenin önünden devam edecek, Cumhuriyet Caddesine takip edecek. Yukarı Çarşı’dan turunu yapacak, tekrar orman işletmenin arkasından Bahçelievler Karakolu’nun oraya, oradan 50. Yıl’ın köşesinden, tekrar Anıt Park’a olacak şekilde 3 tane ilk etapta otobüste ücretsiz tura başlıyoruz. Bu hattın uzunluğu 4 kilometre civarında. İnsanların artık merkeze araçla gelmesine gerek kalmayacak” dedi.

“ELEKTRİKLİ ÜCRETSİZ TRAMVAYLAR OLACAK”

Elektrikli lastik tekerli tramvayların da hizmet vermeye başlayacağını duyuran Özcan, “İki, ana caddemizde iki tane planlıyoruz, bu 900 metrelik hatta, İstiklal Caddesi’ndeki gibi modern nostaljik, elektrikli ücretsiz tramvaylar olacak. Bunu da vatandaşımıza müjdelemek istiyorum. Bu şekilde, o ücretsiz hattan günde 6 bin kişinin faydalanacağını düşünüyoruz. Tabi bu taksicileri, otobüsçüleri de rahatsız etmez. Sadece ana hatlardaki trafik sıkışmasını önlemek açısından alınması gereken bana göre doğru bir karar. Saadet Partili arkadaşlara, hatırlattıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“14 SAAT ŞARJ SÜRELERİ VAR”

Projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmek istediklerini belirten Özcan, “Hızlı bir şekilde alımını yapıp, inşallah hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Diğeriyle ilgili de projemizi de hayata geçireceğiz. Lastik tekerlekli, elektrikli. Yukarıdan elektrik hattı da olmuyor, pilleri oluyor. Yakında Ordu Büyükşehir Belediyesi almış. Bunlar nostaljik olarak eskiye benzetilmiş, tramvaylar var ama pille çalışıyor. 14 saat şarj süreleri var. Ana merkeze, Yukarı Çarşı’ya araçların yığılmasını engellemeye çalışıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim