Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde BAİBÜ Türk Dünyası Topluluğu ve BAİBÜ Ülkücüleri tarafından Nevruz Bayramı kutlandı. Etkinlikte Nevruz ateşi yakıldı, örs üzerinde demir dövüldü ve ardından ateşin üzerinden atlandı.

Haber: Ömer Çetinaslan

Nevruz Bayramı dolayısıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde BAİBÜ Türk Dünyası Topluluğu ve BAİBÜ Ülkücüleri tarafından bir kutlama programı düzenlendi. Nevruz etkinliğine Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, MHP’li İbrahim Doğan ve öğrenciler katıldı.

Kampüs içinde bulunan Atatürk heykeli önünde gerçekleşen etkinlikte ilk olarak İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunuldu.

“NEVRUZ TÜRK’ÜN KİMLİĞİDİR”

BAİBÜ Türk Dünyası Topluluğu tarafından Nevruz’un anlamı ve tarihçesi üzerine bir açıklama yapıldı. Açıklamada; “Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar uzanan çok geniş bir bölgede, yani Türkistan’da baharın gelişinin kutlandığı gündür. ‘Nev’ ve ‘ruz’ kelimlerinin birleşmesinden meydana gelen ve yeni gün anlamına gelen nevruz, Türkler tarafından ‘yılbaşı’ anlamına gelmektedir. Nevruz, bu coğrafyalarda yaşayan insanlar için Türk’ün kimliğidir. Bizler için Nevruz; dirilişi, doğanın yenilenmesini, bolluğu, bereketi simgeler. İslam öncesi kültür ile İslam sonrası dini motiflerin harmanlanmasıyla günümüze kadar kutlanan Nevruz, Göktürkler’den Selçuklular’a, Selçuklular’dan Osmanlılar’a, Osmalılar’dan Cumhuriyet’e aktarılmış ortak bir değerdir. Türk Milliyetçileri tarafından da kutlanmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

“ÜLKÜCÜ TOKADININ İNDİRİLECEĞİ BAYRAM”

Açıklamanın ardından konuşan Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül ise, Ülkücü Milliyetçi Hareket’in geçmişte ve günümüzdeki duruşuna dikkat çekerek, “Bu dönem bayramımız öyle bir güne denk geldi ki, geçmişte de bütün şer odaklarına göstermiş olduğumuz dik duruşumuzla, bu yıl da hem nevruz vesilesiyle hem de 31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde de tüm şer odaklarına Ülkücü Milliyetçi Hareket’in tokadının indirileceğin bayramı olarak görüyoruz.

“YA SEVECEKSİNİZ YA TERK EDECEKSİNİZ”

Üniversitelerimizde Nevruz programlarına sahip çıkarak, güya nevruz kutladıklarını zanneden, buralarda hain PKK’nın paçavralarıyla gövde gösterisi yapmaya çalışanlara da bu duruşumuzla, bozkurt duruşumuzla bir kez daha gücümüzü ispatlamış olduğumuzu buradan haykırıyoruz.

Yüce Türk milleti, Hatay’dan Sinop’a, Hakkari’den Edirne’ye bölünmez, parçalanamaz bir bütündür. Kendileri bir tabir uydurmuş ‘Kürdistan’ diye. Gidin, istediğiniz yerde neyi kuruyorsanız kurun. Devlet mi kuruyorsanız, çadır mı kuruyorsanız, neyi kuruyorsanız kurun. Bizim ülkemizi ya seveceksiniz ya terk edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Etkinlikte son olarak Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, MHP’li İbrahim Doğan ülkücüler ile birlikte örs üzerinde demir dövdü. Yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlandı.

Editör: TE Bilisim