Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından Türk Dünyası'nın kavramlarını ve önemli şahsiyetleri öğrenmek, Kendini ifade etme becerisini ve konuşma yeteneğini geliştirmek amacıyla hazırlanan ve içeriğinde 816 kelimenin bulunduğu "Ocaktabul" kutu oyunu, 1 Şubat'tan itibaren tüm Ülkü Ocakları il şubelerinde, Türk gençlerinin hizmetine sunulacak.

“TÜRK GENÇLİĞİNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Konu ile ilgili bilgi veren Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül, bir kelime oyunu türü olan Ocaktabul kutu oyununun, Türk gençliğinin gelişmine katkı sağlayacağını ifade ederek, “Türk gençliğinin gelişimine katkıda bulunmak için üretilmiş Ocaktabul oyunu, Ülkü Ocaklarında yetişen gençlere ve Türk gençliğine Türk Milletinin tarihi ve Milliyetçi-Ülkücü Hareketin değerlerine ait kavramları eğlenerek öğretmek için tasarlanmıştır. Ocaktabul oynarken öğretir, öğretirken eğlendirir ve bu sayede bilgileri kalıcı hale getirir. Bu oyunda sınırlı sürede çok sayıda kelime anlatmak amaçlandığından oynayan kişilerin anlatım yetenekleri gelişir. Bu sayede hitabet, belagat ve zekâ olgunlaşır.

“TÜM İL ŞUBELERİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ”

Türk Milliyetçiliğine ve Ülkücü Hareketin fikir deryasına ait kavramlar ülkücü gencin zihninde yer etmeye başlar. Yasak kelimeler aynı zamanda ana kelimeler için ipuçları niteliğindedir. Bu sayede anlatan kişi oyun oynarken bilmediği kavramlarla karşılaştığında ipuçlarından faydalanarak soru kelimesi olan kavram hakkında fikir sahibi olur. Hem ifade yeteneğinin hem bilgi düzeyinin artmasına vesile olacak bu oyun Türk gençliğinin kendini geliştirmesi için bir yapı taşı niteliğindedir. Oyunumuzun detaylarına www.Ocaktabul.com.tr adresinden teminini il ocaklarımızdan yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye teşekkür eden Akgül, “Çağımız Bilgi Çağıdır” diyerek hedeflerimize yürürken bizlere kararlılık aşılayan, ülkücü gençliğin Yol Başçısı Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım'a ve “2023 Lider Ülke Türkiye” bakış açısını bizlere kazandırıp geleceğe hazırlanmamızda eğitimin ve gelişimin önemini bizlere öğreten bilge liderimiz Sn. Dr. Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerimizi arz ederiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim