Ulusal Aşçılık Kampı’nda sokak lezzetleri etkinliği

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde Aşçılık Okulu Mezunları Derneği tarafından düzenlenen '3'üncü Ulusal Aşçılık Kampı' kapsamında sokak lezzetleri etkinliği yapıldı.

Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen aşçılık kampında 47 üniversitenin Aşçılık, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi programlarında bulunan 116'sı öğrenci, 51'i öğretim görevlisi 167 kişi yer aldı. Kampa katılan aşçı adaylarıyla, öğretim görevlileri, Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek mesleki açıdan kendilerini geliştirmeye çalışıyor.

7 Mayıs'a kadar devam edecek kamp kapsamında sokak lezzetleri etkinliği gerçekleştirildi. Mengen Açşılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesindeki etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, bahçede kurulan seyyar ocaklarda yapılan kuzu çevirme, kömürde kokoreç, balık ekmek, köfteler, hamburgerler, yaprak döner, içli köfte, sucuk ekmek ve gözlemelerden alabilmek için sıraya girdi. Sokak lezzetleri etkinliğine Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın ve Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut da katıldı.

 

Editör: TE Bilisim