Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın katılımı ile gerçekleşecek Şehit Burak Tatar 7. Ulusal UMKE Tatbikatı 4-5 Mayıs tarihlerinde Bolu Yeniçağa’da gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığınca oluşturulan ve 81 ilde faaliyetlerini yürütmekte olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin bu yıl Bolu Yeniçağa’da gerçekleştireceği Ulusal UMKE Tatbikatı için geri sayım başladı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin afete müdahale kapasitesinin artırılmasının yanı sıra bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenecek olan Ulusal UMKE Tatbikatı 4-6 Mayıs tarihleri arasında Yeniçağa’ da gerçekleştirilecek.

2-3 Mayıs 2018 tarihlerinde Bolu Bölge UMKE Koordinatörlüğünde Bolu, Zonguldak, Bartın ve Sakarya illerinin ekiplerinden oluşan 10. Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin Tatbikatı tamamlanırken şimdi gözler tüm Türkiye’den ve hatta yabancı ülkelerden ekiplerin katılacağı Ulusal ve Uluslararası UMKE Tatbikatında.

“SAĞLIK BAKANIMIZ DA TEŞRİF EDECEK”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol;  “Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın da teşrif edeceği Ulusal UMKE Tatbikatı, ulusal olmasının yanı sıra uluslararası boyutu ile hem ülkemiz, hem de ilimiz açısından önem arz ediyor. Türkiye’den yaklaşık 500 katılımcının ve Sağlık Bakanımızın katılacağı tatbikatı, Bolu ilimize ve Yeniçağa ilçemize yakışır bir şekilde tamamlamak ve katılıcılarımız ile konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarımızı yaptık. Bu süreçte başta Bolu Valiliği olmak üzere Yeniçağa Kaymakamlığına, Yeniçağa Belediye Başkanlığımıza, İl ve İlçe Kurum Müdürlerimize hazırlık aşamamızda ve tatbikat hazırlık sürecinde verdikleri destekten ötürü sağlık teşkilatı adına teşekkür ederiz.” dedi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Afrin’de bombalı tuzakla şehit olan UMKE personeli Burak Tatar’ın adının verildiği 7. Ulusal UMKE Tatbikatının bu yönüyle manevi değeri de olduğuna dikkat çeken Demirkol; “Ulusal Medikal Kurtarma Gönüllüsü olan Şehidimiz Burak Tatar’ı rahmetle anıyor, ilimizde yapılacak olan tatbikata adının verilmesinden gurur duyuyoruz. Şehidimize Allah rahmet eylesin.” dedi.

Editör: TE Bilisim