AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay Rektör değişikliğini değerlendirdi. Üniversitenin şehirlerin geleceği hakkında önem arz ettiğini söyleyen Doğanay, Üniversiteye aktarılan yedi milyon TL’lik bütçe için ise, “Bu çalışmalarında önümüzdeki süreçte artarak devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Eski Rektörün istifasının ardından yerine atanan Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay Rektörlük görevinin önemine değinerek, “Gerek üniversite açısından gerek hocamın şahsı açısından hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder.” İfadelerine yer verdi. Üniversiteye aktarılacak olan 4 Buçuk Milyon TL’lik payın 7 Milyon TL’ye yükseltilmesine de değinen Doğanay, “Bizler AK Parti il başkanlığı olarak Bolu’da her yerin gelişmesi için elimizden gelen çalışmalara yapmaya hız kesmeden devam ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Doğanay konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Eski rektörümüz istifasını verdi ve sonrasında İlahiyat Fakültesi Dekanımız Süleyman Mollaibrahimoğlu vekâleten görevi yürütmekte. Gerek üniversite açısından gerek hocamın şahsı açısından hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder. Çünkü üniversite şehrimizin her şeyi, geleceği ve üniversitemizin şehirle bütünleşmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah doğru bir süreç işler, işlemeye devam eder ve Bolu buradan kazançlı çıkar. Üniversitenin gelişmiş olması gelişime ve döğüşüme öncülük etmesi, aynı zamanda şehirle beraber entegre olmasını önemsiyoruz. Hocamız ile görüştüğümüzde bunlara değindik. Yakın zaman içerisinde bende kendisini hayırlı olsun ziyaretine gideceğim. Hayırlı olsun ziyaretinde dileklerimizde ve temennilerimizde bulunacağız.”

Üniversite bütçesine aktarılacak olan 7 Milyon TL için ise Doğanay şunları söyledi, “Sayın Milletvekilimiz Fehmi Küpçü de açıklamıştı. Üniversitemizin gerek materyaller, gerekse yapısı itibari ile acil olarak yapılması gerekenler var. Bu bizim daha öncesinde çalıştığımız ve çalışmaya devam ettiğimiz bir konuydu. Nükleer tıp alanında da bir bütçeye ihtiyaçları vardı. Sayın vekilimiz bunu dün duyurdu ve bizim de bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizin güçlenmesi gerekiyor. Daha iyi bir hizmet verebilmek adına yedi milyon TL’lik bir bütçe de geldi ve hastanemizde, eksik bölümlerin tamamlanmasına kullanılacak. Bizler AK Parti il başkanlığı olarak Bolu’da her yerin gelişmesi için elimizden gelen çalışmalara yapmaya hız kesmeden devam ediyoruz. Bu çalışmalarında önümüzdeki süreçte artarak devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”

Editör: TE Bilisim