İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; berberlerde kısıtlama getirilen ustura ile sakal tıraşı yasağı kaldırıldı. Buna göre, berberler siper ve maske kullanarak sakal tıraşı yapabilecek.

Bolu’da, berber Yasin Kırlıoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk oluştuğunu ifade ederek, genelgenin ardından ustura ile tıraş olmak isteyen müşterilerini geri çevirmedikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlama getirilen; berberlerde ustura ile sakal tıraşı ve cilt bakımı yasağı alınan kararlar doğrultusunda kaldırıldı. Kuaför ve güzellik merkezlerinde ise yasaklanan makyaj ve kalıcı makyaj hizmetine yeniden izin verildi.

 “ARTIK MÜŞTERİLERİMİZİ REDDETMEDEN GÖNDEREBİLİYORUZ”

Bolu’da, berber Yasin Kırlıoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından ustura ile tıraşa yeniden izin verilmesiyle ilgili, “Berberler Odası tarafından bu hafta başında ustura ile tıraşın serbest olduğu söylendi. Talep oluyordu. Ustura ile tıraş isteyen müşterilerimiz vardı. Eskisi gibi ustura ile tıraş olan fazla müşterimiz yok ama bu süreçte iyi oldu. En azından müşterilerimizi reddetmeden gönderebiliyoruz” diye konuştu.

“BU BAYRAM DA YOĞUNLUĞUMUZ DEVAM EDİYOR”

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk oluştuğunu belirten Kırlıoğlu, “Talepler artıyor. Bizim, bayramda tıraş olma gibi bir geleneğimiz var. İster istemez yoğunluğumuz oluyor tabi. 15-20 günde bir tıraş olan insanlar, “bayramı bekleyeyim” diyor. Bu yüzden her zaman olduğu gibi bu bayramda da yoğunluğumuz devam ediyor” şeklinde konuştu.

 “RANDEVULU GELMELERİNİ RİCA EDİYORUZ”

Yasin Kırlıoğlu, Bolulu vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak, tıraşa gelmeden önce randevu almalarını rica etti; “Tüm halkımızın, Türk milletinin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Tıraşa gelmeden önce randevularını alırlarsa seviniriz. Pandemi süreci devam ediyor, henüz bitmiş değil. Hem onların hem de bizim sağlığımız için randevulu gelmelerini rica ediyoruz.”

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede şu ifadeler yer aldı; "6.05. 2020 tarihli 89780865-153-E.7647 sayılı ‘Berber / Güzellik Salonu/ Kuaförlerin Açılması Genelgesi’ konulu İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi’nin 11. Maddesinde yer alan ‘Berberlerde jilet/ustura ile sakal tıraşı yapılması geçici süreliğine verilmeyecek ancak sakal tıraşı makinesi ile kısıtlama şeklinde yapılabilecektir’ maddesi sektörden gelen talepler doğrultusunda ‘Bilimsel Danışma Kurulu’ tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda Covid-19’un ana bulaşma yolunun virüsü taşıyan kişinin konuşma, öksürme ve hapşırması sırasında ortaya çıkan damlacıklar olması nedeni ile ustura veya tıraş makinesi kullanılarak sakal tıraşına izin verilmesi ve tıraş yapılırken 1 metre mesafe korunamayacağından maskeye ek olarak yüz/göz koruyucu kullanılmasının uygun olduğu belirtilmiştir.”

Editör: TE Bilisim