26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolaysıyla Bolu Valiliği öncülüğünde kamu kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle, vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik stantların açılışı yapıldı. Etkinliğe katılan kuruluşlar, vatandaşlara broşür dağıtarak bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgi aktardı.

HABER: ASLI AKIŞ

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, ,İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi AMATEM ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından, “26 Haziran “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” dolayısıyla İzzet Baysal Caddesine stantlar kuruldu.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan stantları İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve kurum müdürleri ile gezerek incelemede bulundu. Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu üye kurumları hem birey hem toplum açısından maddi ve manevi kayıplara sebep olan tütün, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımını ve ayrıca teknoloji bağımlığı, kumar gibi kötü alışkanlıkları önlemek için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini bildirdi.

“UYUŞTURUCU EN BÜYÜK SORUNLARDA BİRİSİ” 

Stant etkinliğinin açılışını yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında uyuşturucu ile topyekün mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek; “Bildiğiniz üzere uyuşturucu Dünya’nın en büyük sorunlarından birisi büyük ülkeler için. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler için uyuşturucu her geçen günde sorun olmaya devam ediyor. Ülkemizde de son yıllarda bu alanda gerçekten çok ciddi mücadeleler veriliyor. Başta Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, sivil toplum örgütlerimiz; Yeşilay, Kızılay olmak üzere topyekûn bir mücadele içerisindeyiz.  Bu mücadelede başarılı olmanın da gereği de zaten iş birliğinden geçiyor.” şeklinde konuştu.

“FARKINDALIĞI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Özellikle gençler başta olma üzere vatandaşların uyuşturucu konusunda uyarılması ve farkındalığın artırılması gerektiğine vurgu yapan Kılıç;  “Özellikle gençlerimizi, vatandaşlarımızı uyuşturucu konusunda gerçekten uyarmamız gerekiyor. Bu konuda farkındalıklarımızı arttırmamız gerekiyor. Sağlıklı gençlik yetiştirebilmemiz ülkemizin geleceği için de son derece önemli. Ne kadar sağlıklı birey oluşturabilirsek, bunun alt yapısını oluşturup, gençlerimizi bu noktada eğitebilirsek ülkemizin geleceği, daha güçlü bir ülke olabilmemiz anlamında da son derece önemli. Onun için bu mücadeleye emniyet birimlerimiz, başta “En İyi Narkotik Polis Anne” sloganıyla birkaç yıldır İçişleri Bakanlığımızın sorumluluğunda bu proje devam ediyor. Sağlık Bakanlığımız aynı şekilde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bunun içerisinde tüm STK’lar bu mücadelenin içerisinde, birlikte hareket edeceğiz. Gençlerimizi, insanımızı bu illetten mutlaka korumamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“1 DEFADAN BİR ŞEY OLMAZ DEMEYELİM, HASSASİYETİMİZİ ORTAYA KOYALIM”

Vali Kılıç, gençleri bağımlı müptelası yapan maddelerden uzak durmaları yönünde uyararak; “Anayasamız ailenin, gençliğin ve çocukların korunmasının önemli olduğunu vurguluyor. Tüm kurumlar, tüm sivil toplum örgütleri çalışmamıza devam edeceğiz. Gençlerimizi bu konuda uyarmamız gerekiyor. Özellikle son dönemlerde metamfetamin ile ilgili olarak artışlar gözlemleniyor. Gençlerimizi bağımlılık yapan, onları uyuşturucu müptelası haline getiren bu maddelerden uzak durmaya davet ediyoruz. Bir anlık bir keyif, belki bu konuda gençlerimize, insanlarımıza cazip gelebilir ama bunun arkası geliyor ve sürekli olarak biz bunlarla mücadele etmek istiyoruz. Daha sonra gerçekten ailevi felaketler, sorunlarla karşılaşıyoruz. 1 defa bir şey olmaz demeyelim, bu konuda hassasiyetimizi duyarlılığımızı hep beraber ortaya koyalım.” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU KULLANIMI SİGARAYLA BAŞLIYOR”

Sigara kullanımına ilişkin bilinçlendirme çalışmaları yürütülmesini de belirten Kılıç; “Sigara konusu da önemli çünkü uyuşturucuya başlayan kişiler önce sigarayla başlıyor. Onun için sigaradan da bir şey olmaz demeyelim, bu başlangıçtır. Onun için bu konuda da ailelerimizi, çocuklarımızı mutlaka uyaralım. Bu konuda bilinçlendirme, farkındalıkları arttırma konusunda da çalışmalarımızı devam ettirelim.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI SIKI TAKİP ALTINA ALALIM”

Vali Erkan Kılıç, Çağımızın en büyük sorunlarından birini cep telefonu ve teknolojik ilerlemeler olduğunu kaydederek; “Bilgisayarlar çocuklarımız çok kolay bu maddelere ulaşma imkânı var. Dolayısıyla benim çocuğum yapmaz demeyelim. Mutlaka çocuklarımızı sıkı takip altına alalım. Herhangi birçok farklı bir durumla karşılaştığımız zaman mutlaka Yeşilay’ın YEDAM’ı var, Emniyetimiz, sağlık teşkilatımız var. Çocuklarımızı gözetim altında tutalım ve onlara mutlaka yardımcı olalım. Karşılaştığımız vakaları gördüğümüz zaman ne kadar ciddi bir sorun olduğunun farkına varıyoruz. Bunu gerçekten yaşayan ailelerle görüşmek lazım. Onların yaşadığı deneyimleri, tecrübeleri duymak, işitmek lazım. Onun için bu konu çok önemli, hassas bir konu. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşları; emniyet, sağlık, sivil toplum örgütlerini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

NARKOTİK KÖPEĞİ “SEZAR” BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Programın devamında Narkotik köpeği “Sezar”ın bir otomobilin motor kısmında uyuşturucu madde araması yapması ve uyuşturucu maddeyi kısa süre içerisinde bulması katılımcılardan büyük alkış topladı.

 

Editör: TE Bilisim