Haber: Ali OFlaz

Uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadelede Bolu’da etkin rol oynayanlara Bolu TSO’da düzenlenen programla plaketleri verildi. Düzenlenen programda konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, uyuşturucunun terör kadar tehlikeli bir tehdit olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Vali Baruş, ailelerin gençlerin, çocukların uyuşturucu ağına düşmemesi için gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle Bolu’da da bir takım etkinlikler düzenlendi. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programa Bolu Valisi Aydın Baruş’un yanı sıra protokol üyeleri katıldı.

Programda konuşan Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Özdemir, son yıllarda ülke genelinde ve kamuoyunda yankı bulan her türlü mücadeleye rağmen deneme ve kullanılırlığı giderek artan uyuşturucu maddelerin bağımlılık alanında karşılaşılan en can yakıcı sorun halini aldığını söyledi.

Özdemir, yakın zamanlara kadar uyuşturucu madde konusunda insanlar için en büyük tehlikenin doğal biçimdeki afyon, esrar, eroin, kokain olduğunu, son yıllarda ise birçok ülkede sentetik uyuşturucu maddelerinin ortaya çıktığını ve bunların serbest piyasada kolay, ucuza satıldığını ve çok çeşitlerinin bulunması nedeniyle dikkatlerin bu yöne doğru çevrildiğini belirtti.

“2017 YILI İLK 6 AYINDA 88 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI”

Konuşmasında Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 2017 yılında yapılan çalışmalarından da bahsede Özdemir, 2017 yılının ilk 6 ayı içinde 88 şüpheli şahıs hakkında kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ve kullanmak ile uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapmak suçlarından yasal işlemler yapıldığını bu şahıslardan 13’ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. Özdemir, yakalanan bu şahıslardan 14 kilo 220 gram eroin, 46 kilo 560 gram toz esrar, 39 kilo 73 gram kubar esrar, 4 kilo 35 gram plaka esrar, 296.61 gram metamfetamin, 482. 44 gram reçine esrar, 13.49 gram sentetik kannabinoid, 3 adet extacy hap, 27 kök hint keneviri bitkisi ele geçirildiğini de söyledi.

“DİĞER KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ KURARAK DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Özdemir’den sonra söz alan İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hülya Ensari’de uyuşturucu bağımlılığı tedavisinde ciddi bir şekilde profesyonel ekip takibi tedavisi ve rehabilitasyonu gerektiğini vurguladı. İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yaklaşık bir buçuk yıldır ayaktan amatem polikliniği hizmetini vermeye başladıklarını belirten Ensari, hasta ve ailelerine, polikliniklerde ayaktan bilgilendirerek, tedavi ederek ve sorunlarına multidisipliner bir yaklaşımla destek olmaya çalıştıklarını belirtti.  Ensari, tedaviyi yürütürken ayaktan tedavide kişinin bireysel ihtiyaçlarını tıbbi tedavinin dışında sosyal, ekonomik ve barınmakta dahil olmak üzere diğer kurumlarla işbirliği kurarak destek olmaya çalıştıklarını da ifade etti.

Programda son konuşmayı ise Bolu Valisi Aydın Baruş yaptı. Uyuşturucuyu terör kadar tehlikeli bir tehdit olarak ele alması gerektiğini söyleyen Vali Baruş, “uyuşturucu ile mücadele toplum olarak devlet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak topyekun yürütmemiz gereken bir mücadele. Biz nasıl milletimizi bölmek isteyen, vatanımızı parçalamak isteyen, insanlarımızın arasına nifak sokmak isteyen terör örgütleriyle ciddi bir şekilde mücadele ediyorsak, insanlarımız bu terör örgütlerinin çalışmalarında başarılı olmaması için gençlerimizin, çocuklarımızın bunların ağına düşmemesi için ne kadar hassasiyet gösteriyorsak aynı şekilde gençlerimizin, çocuklarımızın uyuşturucu ağına düşmemesi içinde aynı hassasiyeti göstermek zorunda” diye konuştu. Konuşmaların ardından uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadelede Bolu’da etkin rol oynayan kişilere plaketleri verildi.

 

 

Editör: TE Bilisim