Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile emekli olan ve görevlerinde başarılı olan öğretmenler Bolu Valisi Ahmet Ümit'i makamında ziyaret etti. Ziyarette hizmet şeref ve başarı belgesi takdim edildi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlik mesleğine uzun yıllar hizmet eden 5 emekli öğretmen Nurten Doğanöz, Müberra Yılmaz, Ahmet Sarıer, Nuran Adıyaman Şenufuk, Uğur Kutlu’ya hizmet şeref belgesi, gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı görev yapmakta olan Osman Kınık, Barış Tombul Meterelliyoz, Sedat Kocakaya, Ümit Özşahin, Merve Yıldırım’a başarı belgesi verildi.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, insanın makro planda görevinin ve dünyada var oluş sebebinin öğrenmek, öğretmek ve uygulamak olduğunu ifade etti.

Öğrenme, öğretme ve uygulama işlemlerinde herkesin sorumlu olduğunu ama bunu yapan esas kişilerin öğretmenler olduğunu kaydeden Vali Ümit, "İnsanın ilk gözünü açtığı eğitime ilk başladığı yer ailesidir. Bütün çocuklarımızın aile içinde büyümesini temenni ediyorum. Aile içindeki ilk eğitimi aldıktan sonra en yetkin eğitim okullarımızda devam eder ve okullarımızın lokomotifleri de öğretmenlerimizdir” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM-ÖĞRETİMİN EN TEMEL UNSURU ÖĞRETMENLERİMİZDİR”

Anne ve babadan sonra üzerimizde en çok hakkı olan yegane varlığın öğretmen olduğunu dile getiren Vali Ümit; “Tarihe baktığımız zaman maddi ve manevi zenginliği gelişmiş olan milletlerin uzun yaşadığını görüyoruz. Çünkü insanlık, maddi zenginlikle var olur, manevi zenginlikle yaşar. Gönül alemimizin de zenginliği son derece önemlidir. Maddi ve manevi zenginliği eğitim-öğretim sayesinde öğreniyoruz. Eğitim-öğretimin de en temel unsuru öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin emeklerinin ne yapılırsa yapılsın karşılanması mümkün değildir. Annemiz ve babamızdan sonra üzerimizde en çok hakkı olan yegane varlık öğretmenlerimizdir” dedi.

“EN KADİM MESLEK ÖĞRETMENLİK”

Öğretmenliğin dünyanın en önemli işi ve etkili mesleği vurgusunu yapan Vali Ümit; “Hamd olsun millet olarak, öğretmenlerimizin kıymetini iyi biliyoruz. Netice itibarıyla 2023, 2053, 2071 vizyonlarını da öğretmenlerimizin katkılarıyla gerçekleştirerek, hedeflere yürüyeceğiz. Bu güne kadar bizlere emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Şehit olanlar ve kaybettiğimiz öğretmenlerimiz var; onlara gani gani rahmet diliyorum. Öğrenmek ve öğretmek ve bunu uygulamak dünyanın en önemli işi, en güzel meselesi. En kadim, etkili meslek öğretmenlik.  Önemli olan bunun kıymetini bilmektir” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİ SÜRECİNDE BİRÇOK HİZMET VERDİLER”

Vali Ümit, pandemi sürecindeki hizmetlerinden dolayı da öğretmenlere teşekkür ederek; “2 senedir Bolu’da çalışıyorum. Öğretmenlerimizi takip ediyoruz ve yaklaşık 1 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışıyoruz. Gerek kendi yapmış olduğumuz gözlemler, gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde öğretmenlerimizi daha iyi tanıma imkânı bulduk. Pandemi sürecinde de birçok öğretmenimizin çok güzel hizmetlerini aldık. Salgın ortaya çıktığı anda, Vefa Sosyal Destek gruplarını kurduk. Bu grupların en önemli görevlilerinden bir tanesi öğretmenlerimizdi. Gerek 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın gerek kronik rahatsızlığı bulunanların ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çok etkin hizmetler yaptılar. Kısacası öğretmenlerimiz sadece okullarda değil, aynı zamanda sosyal hayatta da faaliyetlerini sürdürüyorlar. Hem sosyal hayattaki hem de eğitim öğretim çerçevesinde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Ahmet Ümit konuşmasının ardından kendisini ziyaret eden emekli öğretmenler ile başarılı öğretmenlere hizmet şeref ve başarı belgesi takdim etti.

Editör: TE Bilisim