Eğitim Sen Bolu Şubesi Kadın Sekreteri Ceren Can Perçin, kadına karşı şiddeti ve kadın cinayetlerini lanetleyerek; “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Geçtiğimiz günlerde 2 yıl önce ayrıldığı sevgilisi tarafından başından vurularak öldürülen 24 yaşındaki Selcan Dönmezer için Eğitim Sen Bolu Şubesi Kadın Sekreteri Ceren Can Perçin’den açıklama geldi.

“AYRIMCI VE ŞİDDETE TEŞVİK EDEN SÖYLEMLERİN DE CEZASIZ KALMAMALI”

Perçin, kadını hedef gösteren ayrımcı ve şiddete teşvik eden söylemlerin cezasız kalmaması gerektiğine işaret ederek; “Bolu’da 27 Kasım 2022 tarihinde, henüz 24 yaşında olan Selcan Dönmezer eski sevgilisi tarafından katledildi. Basından öğrendiğimize göre çiçeği burnunda meslektaşımız olan Selcan Dönmezer’in katledilmesini şiddete kınıyor, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemi her cinayette daha da güçlü bir biçimde yeniden ortaya çıkmaktadır. Bu cinayetler; topluma hakim erkek egemen anlayışın değiştirilmemesi, kadın üzerinden yanlış söylemlere devam edilmesi ve kadının erkekle eşit  birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur. Etkin soruşturmaların yürütülmemesi, caydırıcı cezaların verilmemesi, kadını hedef gösteren ayrımcı ve şiddete teşvik eden söylemlerin de cezasız kalması bu şiddet iklimini daha da güçlendirmektedir.” şeklinde konuştu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET ÖNLENMELİ”

Kadına yönelik şiddetin önlenmesini, cinsler arası her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması yönünde düşüncesini paylaşan Perçin; “Devlet; toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsler arası her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, kadının ekonomik, sosyal ve siyasi olarak güçlendirilmesi için her tür düzenlemeyi yapmalı ve bu cinayetlere karşı gereken önlemleri almalıdır. Kadına karşı şiddeti ve kadın cinayetlerini lanetliyor; toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.” ifadeleri kullandı.

Editör: TE Bilisim