Uzman Klinik Psikolog Kemal Hilmi Çelebi, korona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim sürecinin 31 Mayıs tarihine uzatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelebi, uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler için zamanın etkili ve verimli değerlendirmesinin önemini vurguladı.

Haber: Ömer Çetinaslan

Uzaktan eğitim için belirlenen yeni takvimini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Mayıs’a kadar kapalı kalacağını ve uzaktan eğitimin EBA üzerinden devam edeceğini açıkladı. Uzman Klinik Psikolog Kemal Hilmi Çelebi, uzaktan eğitim sürecinin uzatılması, LGS ve sınıf geçme ile ilgili açıklamada bulundu.

“LGS DE MUHTEMELEN ERTELENECEK”

Klinik Psikolog Kemal Hilmi Çelebi, LGS’nin ertelemesinin stres ve kaygıya sebebiyet verebileceğini belirterek; “LGS ile ilgili şuanda net bir açıklama yok. Bilim Kurulu’nun toplantısından sonra Cumhurbaşkanının bir açıklama yapacağından bahsedildi. LGS, muhtemelen ertelenecek, tıpkı üniversite giriş sınavında (YKS) olduğu gibi. Bu erteleme, bir takım stres ve kaygıya sebebiyet veriyor. Ancak sınav ertelense de ertelenmese de, bir şekilde bu sınav yapılacak. Bu yapılan sınav, birilerinin arasından birilerinin seçimiyle alakalı bir sınav. Asla bizim kişiliğimizi ölçmüyor, sadece var olan bilgi birikimimizi ölçen bir sınav” şeklinde konuştu.

“ZAMANIN ETKİLİ VE VERİMLİ GEÇİRİLMESİ ÖNEMLİ”

Evde kalınan korona virüs salgını sürecinde, zamanın etkili bir şekilde değerlendirilmesi tavsiyesinde bulunan Çelebi; “Öğrencilerin, bu süreci iyi değerlendirmeleri önemli. Öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla iletişim halinde olmaları gerekiyor. Havalar ısınıyor, sıkılıyoruz, evde kalmak zor geliyor. Sosyal etkinliklerle ve oyunlarla, zamanın etkili ve verimli geçirilmesi önem arz ediyor. Moral bozmak, motivasyonu düşürmek yok.

Bütün dünya bu salgınla mücadele ediyor. Ülkemizde bakanlıklarımız, salgınla bu güne kadar gerçekten güzel bir mücadele örneği sergiledi. Bundan sonra da hep birlikte evde kalarak ve hijyen kurallarına dikkat ederek geleceğimize doğru adım adım ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“SINIF GEÇME NOTUNDA BİRİNCİ DÖNEM ORTALAMASINA BAKILACAK”

Çelebi, son olarak sınıf geçme sistemi hakkında önemli açıklama yapıldığını vurgulayarak; “Sınıf geçme ile ilgili de çok önemli bir açıklama yapıldı. Ortaöğretimde bir öğrencinin üst sınıfa geçmesi içim not ortalaması 50 olması gerekiyordu. Sayın bakan, böyle bir ortalamanın bu sene dikkate alınmayacağını, bir öğrencinin not ortalaması ne olursa olsun bir üst sınıfa geçeceğini, sorumlu olarak geçtiğinde de zaman içerisinde kaldığı dersleri verebileceğini ifade etti. Birinci dönem notlarının sınıf geçme notu olarak belirleneceğini söyledi” dedi.

Editör: TE Bilisim