Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra sokağa çıkıp güneşli günün tadını çıkardı. Sokağa çıkma kısıtlaması geçici olarak kaldırılan minikler ailelerinin gözetiminde park ve bahçelerde eğlenmeyi tercih etti. Aileleriyle parka gelen çocuklar salıncağa bindi, kaydıraktan kaydı.

Haber: Aslı Akış

Sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar ise uzun bir aradan sonra ilk defa sokağa çıkmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Bolu’da saat 11.00'den itibaren aileleri ile sokağa çıkan çocuklar, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde park ve yeşil alanlara koştu. Maske taktıkları gözlenen, sosyal mesafeye büyük ölçüde riayet eden çocuklar, başta mahalle parkları olmak üzere Atatürk Orman Parkı ve Karaçayır parkında oyun aletlerinde doyasıya eğlendi. Parklara akın eden çocuklar, bisiklet sürdü, paten kaydı ve top oyandı.

“ÇOK MUTLUYUM”

7 yaşındaki Ceylin Elçin, evde vaktini ödev yaparak geçirdiğini ifade ederek  “Evde bazen oyun oynadım bazen ders çalıştım. Bugün dışarda olduğum için çok mutluyum” dedi.

“KIZIM KAÇ GÜNDÜR DIŞARIYA ÇIKMAYI BEKLEDİ”

Kızıyla parkta oynamaya çıkan anne Kıymet Elçin ise; “Dışarıya çocuğumu çıkardım, gezdirdim. Çok mutluyum. Onun istediği her şeyi yapmak istedim.  Ödev, oyun ve telefon ile çocuklar evde çok zor vakit geçiriyor. Havada da çok güzel. Kaç gündür bu günü bekliyordu kızım. Sabah olsa da dışarı çıksak diye çok mutlu oldu bugün” şeklinde konuştu.

“UZUN SÜREDEN SONRA DIŞARI ÇIKMAK İYİ GELDİ”

Tuğçe Kırdar çok mutlu olduğunu belirterek; “Uzun süredir dışarı çıkmıyoruz. Bize de çok iyi geldi” ifadelerini kullandı.

“MUTLU OLDUM”

Uzun zamandan sonra dışarıda vakit geçirmenin mutluluğunu yaşayan Ecrin Kök,  “Dışarı çıkmaktan dolayı çok mutlu oldum. Uzun zamandır dışarıya çıkamamıştık” diye konuştu.

“ARKADAŞLARIMI GÖRDÜM”

Arkadaşları ile bir araya gelen Elvin Kök, “Dışarı çıktığım için çok mutluyum. Arkadaşlarımı gördüm” dedi.

“PATEN KAYIP, KOŞACAĞIM”

Annesi ve babası ile Atatürk Orman Parkına gelen ve paten kayan 10 yaşındaki Beren Özsoy; “5. Sınıfa gidiyorum. Dışarıda olmaktan dolayı çok mutluyum. Maske takmak biraz zorladı. Evde de kitap okuyorum bazen. Kendi kendime oyunlar bulup oynuyorum. Dışarıda olduğum sürede paten kayacağım, koşacağım, hava güzel olduğu içinde mutluyum” diye konuştu.

“SONUNDA DIŞARIDAYIM”

Ailesi ile birlikte Atatürk orman parkında sokak hayvanları için yem bırakan Ege Çapanik; “Sokak hayvanlarının da canı var, onlarda yemek yemek isteyebilir. Çok mutlu hissediyorum kendimi. Sonunda dışarıdayım” şeklinde konuştu.

“GERÇEKTEN İYİ OLDU”    

Baba Uğur Çapanik; çocuklara verilen dışarıya çıkma izninin iyi olduğunu belirterek; “Evdeki enerjilerini dışarıda atmaya çıktık. İki aydır durdukları yerde durmuyor çocuklar. Bir tek bizim çocuğumuz değil herkesin çocuğu. İyi oldu gerçekten.” ifadelerini kullandı.

Anne Elif Çapanik, bu günlerin bir an önce bitmesini temenni ederek;  “Allah’ım bu günlerden bir an önce bizi kurtarsın” dedi.

Tedbirlerin ardından uzun aradan sonra ilk defa dışarı çıkan çocuklar, 4 saatlik iznin ardından evlerine döndü.

Editör: TE Bilisim