Bolu Valisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçen yıl ramazanda uygulanan  kısıtlamalara yeniden dönülmemesi için vatandaşlara kurallara uymaları çağrısında bulundu. Bolu’da korona virüs vaka sayılarının artış sebebiyle anket yaptıklarını söyleyen Bolu Valisi, “Dışarıdan gelen insanlardan çok daha fazla bulaştığını görüyoruz. Yapmış olduğumuz anketlerde bu yüzde 92’ye tekabül ediyor. Yüzde 82 ile de ev ziyaretlerini görüyoruz” dedi.

 

Haber: Aslı Akış 

Bolu Valisi, kentte son günlerde hızla artan vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tedbirlere sonuna kadar uyulması gerektiğini ifade eden Ümit, artışla ilgili anket çalışması yaptıklarını ve vaka artışlarının en büyük sebebinin il dışından gelenler ile ev ziyaretleri olduğunu söyledi. Korona virüsle mücadelede başarılı oldukları dönemlerin dışında zaman zaman virüsün kontrolden çıktığını belirten Ümit, “1 senedir koronayla hep birlikte mücadele ediyoruz. Çok başarılı süreçlerin olduğunu ifade edebilirim ama maalesef zaman zaman kontrolden çıktığını da görüyoruz. Son günlerde yine bir yükselme içinde olduğunu görüyoruz. Hem mutasyonda hem de koronoda bunu maalesef görüyoruz. Esas itibariyle 1 senedir hepimiz bu mücadelenin içinde yer alırken aynı zamanda bu mücadelenin özünde neler olduğunu hep beraber gördük. Tedbirlerin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Maske, mesafe, temizlik şart” dedi.

“İL DIŞINDAN GELENLERE KARŞI TEDBİRLİ OLMALIYIZ”

Bolu’da vaka artışlarıyla ilgili anket çalışmasında bulaşın en fazla il dışından gelenlerden ve ev ziyaretlerinden kaynaklandığını gördüklerini ifade eden Bolu Valisi, “İl dışından gelen misafirlerimize karşı son derece tedbirli olmamız gerekiyor. Bizim ricamız bu konuyu artık virüs kontrol altına alınıncaya kadar biraz askıya alınması. Hasretlere biraz yüreğe gömmek suretiyle tedbirleri o şekilde yönlendirilmesini istiyoruz. Dışarıdan gelen insanlardan çok daha fazla bulaştığını görüyoruz. Yapmış olduğumuz anketlerde bu yüzde 92’ye tekabül ediyor. Yüzde 82 ile de ev ziyaretlerini görüyoruz. Ev ziyaretlerini de askıya almamız gerekiyor. Kalabalık yerlerde gerekli temkini göstermemiz gerekiyor. Bazı tedbirler serbestleştirildi. Kontrollü normalleşmeye döndük. Bu artışlarda zaten ondan sonra meydana geldi. 1 Mart’a kadar her yer kapalıydı. Aynı yerlerin tekrar kapanmasını istemiyorsak hep beraber tedbirleri tam olarak uygulamamız gerekiyor. Şu sıra ilimizin seviyesinin yükselmekte olduğunu söyleyebiliriz. Bu da hepimizi rahatsız ediyor. İnşallah hep beraber bunu tekrar kontrol altına alacağız” diye konuştu.

50 BİNİN ÜZERİNDE AŞILAMA YAPILDI

İl genelinde 50 binin üzerinde kişinin aşılandığını açıklayan Bolu Valisi, “Aşıyla ilgili çalışmalarda ilimiz için 60 bin aşı takdir edildi. Bunun 50 binin üzerine aşılama gerçekleştirildi. 180 noktadaki aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 45 ekibimiz de köyleri gezerek sağlık ocaklarına gidemeyenlere evinde aşılama yapıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim