Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24-30 Nisan tarihleri arasında illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) güncel vaka sayılarını açıkladı. Bolu’da 24-30 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı uzun süreden sonra ise düşüşe geçti. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tedbir ve kısıtlamaların bu haritayı her gecen gün daha iyi bir tabloya çevireceğine işaret etti.

Haber: Aslı AKIŞ

Tam kapanma tedbirlerinin sonuçlarının kalıcı hale gelmesi ve salgının hayat üzerindeki etkisinin en aza indirilmesi amacıyla 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar kısıtlamalar devam edecek. Bolu’da bir önceki hafta açıklanan risk haritasında yüz binde 504,13 olan oran yeni risk haritasında yüz binde 365,31’e düştü. Durum korkutucu iken düşüş yaşanması tam kapanmanın umut verici olduğunu gösterdi. Ancak bu güzel gelişme ilimiz açısında rehavete kapılmaya sevk etmemeli, tedbir ve kurallara uyulmalı.

Haftalık verilere göre İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve  Kocaeli 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu. Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Van ise 100 bin  kişide en az Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

Editör: TE Bilisim