Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan valilik kararnamesiyle Vali- Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilen Ahmet Ümit Bolu’ya veda etti. Vedalaşmaların ardından tören mangasını selamlayan Ümit, daha sonra törene katılanlara ‘Hepiniz Allah'a emanet olun, hakkımı sizlere helal ediyorum, hakkınızI helal edin’ diyerek valilikten ayrıldı.

Haber: Aslı Akış

Kamera Burhan Yeşiltaş

Uğurlama törenine; Vali Yardımcısı İlhan Turgut,  Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, kurum müdürleri, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, STK başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Valilik bahçesinde düzenlenen törende Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit ile vedalaşmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Törenin ardından Kararnameyle “vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirilen Ahmet Ümit, Bolu'dan gözyaşlarıyla ayrıldı.

“SELAMLARIMIZI, SAYGILARIMIZI, HÜRMETLERİMİZİ ARZ EDİYORUZ”

Valilik önündeki törende yaptığı veda konuşmada, Vali Ümit, her işin bir nihayetinin olduğunu belirterek;  “Hidayetini 6 Kasım'da yapmıştık, nihayetini de bugün yapıyoruz. Bolu Valiliği görevimiz bitti. Sayın Bakanımıza, Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza, üzerimizde emeği olan bütün büyüklerimize buradan selamlarımızı, saygılarımızı, hürmetlerimizi arz ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“BİZLER YÜCE DEVLETİN İNSANLARIYIZ”

Ümit, yaklaşık 4 yıldır Bolu'da görev yaptığını anımsatarak, “Bilmeden yanlış yaptıysak affola ama bilerek asla yanlış yapmadık, Allah'ın izniyle yapmayız da zaten. Sonuçta prensiplerimiz belli. Bizler yüce devletin, büyük milletin, derin medeniyetin insanları olarak bu prensiplerden taviz verecek insanlar değiliz.” dedi.

“ALLAH’A EMANET OLUNUZ”

Şahsının ve ailesinin hafızasında Bolu ve Bolulu Hemşehrilerinin hep güzel anılarla ve hayırla yâd edileceklerini söyleyen Ahmet Ümit, “Bu vesile ile; değerli Bolulu Hemşehrilerimi, kamuda ve/veya özel sektörde çalışan her kademedeki mesai arkadaşlarımı, milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda üretim, istihdam ve hizmet icra etme gayretinde olan iş insanlarımızı, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın değerli mensuplarını, ilimizin haberlerini kamu yararı prensibi dahilinde kamuoyuna ulaştırmak için mücadele veren basın mensuplarımızı bir kez daha en kalbî hürmet ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Allahaısmarladık, Allah’a emanet olunuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından eşi Şengül Ümit ile kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektiren Ümit, ilimizden   ayrıldı.

 

Editör: TE Bilisim