Bolu Valisi Aydın Baruş, ilimizde devam eden okul inşaatlarına giderek çalışmaları yerinde inceledi. Bu kapsamda Vali Baruş, Tepecik Anadolu Lisesi, İzzet Baysal Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu inşaatlarına giderek okulların son durumları ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Özel İdaresi Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürü Mehmet Ali Aytekin ile birlikte yapımı devam eden üç okulu inceledi, yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Baruş ve beraberindekiler ilk olarak devlet yatırımı olan ve 4 milyon 352 bin TL proje bedeli olan Tepecik Anadolu Lisesi inşaatını inceledi. % 98’i bitmiş durumda olan ve 24 derslikli olarak eğitim verecek lise inşaatı gezilirken, Vali Baruş okul çevresi, okul alanı ve sınıfları inceleyerek, inşaatın son durumu ile ilgili bilgiler alarak eksiklikler konusunda uyarılarda bulundu. Okul binasının 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında açılması planlanıyor.

Vali Baruş ve beraberindekiler bir sonraki inceleme gezisini ise hayırsever İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan ve % 87’si bitmiş durumda olan İzzet Baysal Ortaokulu inşaatına gerçekleştirdi. 7 milyon TL bütçeli okul inşaatını inceleyen Vali Baruş, burada da yetkililerden bilgiler aldı. Projede 24 derslikli olan fakat ihtiyaç duyulduğunda rezerv dersliklerle birlikte 32 dersliğe çıkarılabilecek olan okulu inşaatını gezen Vali Baruş, okulun son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Baruş ve beraberindeki heyet bir sonraki okul ziyaretini ise % 35’i tamamlanmış olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu inşaatına gerçekleştirdiler. 7 milyon 685 bin TL bütçeli okul inşaatını inceleyen Vali Baruş, 24 derslikli ilkokul ve 4 derslikli anaokulunun yer aldığı inşaatı gezdi. 6 bin 750 metrekare alanda yer alan okulun 2018 Eylül Ayı’na yetiştirilmesi planlanıyor.

Okul inşaatlarında incelemelerde bulunarak inşatların son durumları hakkında bilgiler alan Bolu Valisi Aydın Baruş, okul inşaatlarının projelerinde belirlenen tarihlerde bitirilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim