Bolu Valisi Aydın Baruş, ilimizdeki köy ve mahalle muhtarları ile iftarda bir araya geldi. İftar yemeğinde konuşan Vali Baruş, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Ülkemizin bir çok güçlük karşısında zor günlerden geçtiği bu zaman diliminde bizlerin birlik ve beraberliğimizi cümle aleme göstermemiz çok önemi” dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Solmaz – Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde Bolu merkez ilçedeki köy ve mahalle muhtarları onuruna iftar yemeği verdi. İftar öncesinde salonda bulunan muhtarların masalarına giderek hoş geldiniz diyen Vali Baruş muhtarlar ile ayaküstü sohbet etti.  Vali Baruş, iftar öncesinde yaptığı konuşmasında muhtarlara birlik ve beraberliğin önemi açısından bu iftara katılım gösterdikleri için teşekkür etti.

VALİ BARUŞ BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Mübarek Ramazan Ayı’nın milletimiz için güzelliklere vesile olması temennisinde bulunan Vali Baruş, bu akşamki yemeğin amacını aktararak şöyle konuştu: “Bu mübarek Ay, ülkemiz, milletimiz için güzelliklere vesile olsun inşallah. Bu akşam düzenlediğimiz iftar yemeğinin amacı sizlerle bir araya gelmek, gönül sohbeti yapmak ve aynı zamanda da ilimizin birlik beraberliğine katkıda bulunmaktır. Bizleri kırmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin bir çok güçlük karşısında zor günlerden geçtiği bu zaman diliminde bizlerin birlik ve beraberliğimizi cümle aleme göstermemiz çok önemli. Bu birlik ve beraberliğe muhtarlarımız olarak her zaman katkıda bulunuyorsunuz. Vatandaşın içinde, vatandaşın duygularına tercüman olarak her zaman yanlarındasınız. Hepinize teşekkür ediyorum.”

“BOYNU BÜKÜK OLANLARI UNUTMAYALIM”

Bu mübarek ayda üzerimize düşen vazifelerin en önemlilerinden olan; yoksulları, garibanları, başkasına ihtiyaç duyanları, ihtiyaçlarını gideremeyenleri ve yardım elinin uzatılmasını bekleyen fakirleri gözetmek olduğunu ifade eden Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bu konularda da  yegane yardımcılarımızdan biri de sizlersiniz. Ne olur aç ve açıkta vatandaşımız kalmasın. Devletimiz her türlü imkanını muhtaç durumdaki vatandaşlarımız için sağlıyor. Bu konuda da en önemli yardımcımız sizler olacaksınız. Eğer Ramazan Bayramına boynu bükük bir şekilde giren bir yetim, yoksul, öksüz olursa bilin ki vebali hepimize ait. Böyle durumda olan çocuklarımızın ve yalnız kalmış ailelerimizin elinden tutup lütfen bizlere getirin. Biz bir şekilde bu vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Bu iftar vaktinde hepinize Cenabı Haktan sağlık, huzur diliyorum. İnşallah sağlık içinde hep beraber Ramazan Bayramına ulaşırız” dedi.

Programda ezanın okunmasının ardından iftar açılırken, iftar sonrası da Vali Baruş ve Muhtarlar arasındaki sohbet devam etti.

Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından muhtarlarımıza verilen iftar yemeğine Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Müftüsü Orhan Genç, İl Mahalli İdareler Müdürü Kemal Özçelik, Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, Bolu Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan, Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu ile Merkez ilçeye bağlı Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Editör: TE Bilisim