Bolu Valisi Aydın Baruş ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, beraberinde Tarım İl Müdür Vekili Fahri Tetik’le hayvan pazarını ziyaret ettiler.

Arife günü pazarı ziyaret eden Vali Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, burada bazı incelemelerde bulundular.

Yetiştiricilerle sohbet eden Vali Baruş ve Başkan Yılmaz, hayvan satışları hakkında bilgiler aldılar.

Pazardaki ziyaretinin ardından bir basın açıklaması yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, şunları söyledi; “Kurban satışı için buraya değişik köylerimizden gelen vatandaşlarımız sene boyunca umut bağladılar. Emek verdikleri hayvanlarını satmaya çalışıyorlar. Genel olarak vatandaşlarımızın dile getirdiği konu, biraz piyasanın durgun olduğu hakkında. Bugün biraz hareketlenme beklediklerini söylediler. Bazı vatandaşlarımız ise mallarının çoğunu satmışlar şimdiye kadar hallerinden memnunlar. Umarım ellerinde malları kalan vatandaşlarımız da yarına kadar burada tamamını satarlar.

Hayvancılık zor bir iş bütün sene emek veriyorsunuz. Sonra karşılığını bekliyorsunuz kurban bayramında. Bunun karşılığı alınmadığında hayal kırıklığı oluyor. Bizim dileğimiz tüm yetiştiricilerimiz böyle bir hayal kırıklığına uğramaz. Burada kurban alan vatandaşlarımız da hayvanları alırken bütçelerini göz önünde tutuyorlar. Ama şunu da unutmayalım. Yetiştiricilerimiz zahmetli koşullarda bunu yetiştiriyorlar. Bunların emeklerini de düşünerek pazarlık yaparken bunlar da göz önünde bulunmalı. Tüm hayvan yetiştiricilerimize hayırlı bayramlar, bol kazançlar diledik. Allah emeklerini zayi etmesin.”

“Kazalarda yüzde 50 azalma var”

Gazetecilerin soruları üzerine bayram nedeniyle trafikte alınan tedbirlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Baruş, ilk 5 gün göz önüne alındığında kazalarda önemli ölçüde azamalar görüldüğünü ifade etti. Sürücülerin duyarlılığının arttığını gözlemlediklerini kaydeden Vali Baruş, şu ifadeleri kullandı; “Bayram tedbirleri ile ilgili her türlü güvenlik, trafik tedbirleri alınmış durumda. Bu yıl sevindirici bir manzara var trafik açısından. Türkiye genelinde trafik kazalarında önemli oranda bir azalma var. Hem can kaybı, hem yaralanma açısından. İlimizde de bu rakamları görüyoruz. İlk 5 günde geçen yılların ortalamasına göre yüzde 50’lerin üzerinde azalmalar var. Bu da vatandaşlarımızın trafik konusunda duyarlılığının arttığını gösteriyor. İçişleri Bakanlığımızın da bu konuya  ayrıca bir önem vermesi ile birlikte denetlemeler arttı. Polislerimiz, jandarmalarımız 24 saat görev başında bu da etkisini gösteriyor. Vatandaşlarımızın duyarlılığının artması en önemli etken bizim için. Buradan bütün sürücülerimize trafikte dikkatli olmalarını, aşırı sürat yapmamalarını kurallara riayet etmelerini ve bu bayramı huzur ve mutluluk içinde tamamlamalarını diliyorum. Hepsine hayırlı bayramlar temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilisim