Bolu Valisi Aydın Baruş, Gaziler Günü’nü kutlayarak, “Gazilik mertebesi hayatta olan bir faninin taşıyabileceği en yüce makamdır. Bu şerefli sıfatı taşıyan gazilerimiz ve canlarını ülkemizin istiklali için feda eden aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı manevi mirasa layıkıyla sahip çıkmak vatan bütünlüğümüzün ve milli birliğimizin en büyük teminatı olacaktır.” dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Baruş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Mukaddes değerler uğrunda, insanın en değerli varlığı olan canını ortaya koyarak mücadele etme fedakârlığını ifade eden gaza ruhu tarih boyunca Milletimizin şuurunda yaşayan en temel değerlerinden biri olmuştur. Aziz Milletimiz, kutsal vatan toprakları üzerinde bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağının özgürce dalgalanması, dini hasletlerinin simgesi olan ezan sesinin dinmemesi için savaş meydanlarında savaşırken yaralanan kahramanlarına Gazi unvanını layık görmüştür.

Gazi unvanı, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda cesareti ve mücadele azmiyle örnek olan ecdadımızın isimlerinin önünde yer almıştır. Şanlı tarihimizde eşsiz yerleri bulunan Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi, Gazi Murad Hüdavendigar atalarımız bunun en güzel misali olmuştur. Vatan toprakları uğrundaki destansı mücadeleleriyle tarihe geçen Gazi Osman Paşa ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa gibi müstesna şahsiyetler bu mirası devam ettiren kahramanlar olmuştur.

İstiklal savaşımızdaki en çetin mücadelelerden olan Sakarya meydan Savaşı’nın kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya “Gazi” unvanı tevdi edilmiştir. Bu günün yıl dönümünü olan 19 Eylül tarihini “Gaziler Günü” olarak hep birlikte iftiharla kutlamaktayız.

Gazilik ve şehadet ruhu, tarih boyunca olduğu gibi bugün de Milletimizin şuurunda dipdiri yaşamaktadır. Ülkemizi bölmeyi düşleyen, insanımızı birbirine düşman etmeye çalışan terör örgütlerine karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ve yurdumuzun diğer köşelerinde Mehmetçiğimizin, Jandarmamızın, Polisimizin göğsünü siper ederek verdiği kahramanca mücadelede bunun en açık göstergesidir. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilmek istenen ve Milletimizi başka güçlerin esareti altına sokmayı amaçlayan melun darbe girişimi karşısında genciyle, yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle bu milletin ortaya koyduğu cansiperane mücadele bu fedakârlık ruhunun insanlarımızın yüreklerinde tüm canlılığıyla yaşamaya devam ettiğini ispat etmiştir.

Gazilik mertebesi hayatta olan bir faninin taşıyabileceği en yüce makamdır. Bu şerefli sıfatı taşıyan gazilerimiz ve canlarını ülkemizin istiklali için feda eden aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı manevi mirasa layıkıyla sahip çıkmak vatan bütünlüğümüzün ve milli birliğimizin en büyük teminatı olacaktır.

Bizler gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin beraberliğine kast eden saldırılara asla fırsat vermeyecek, bu uğurda, bütün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz.

Bu gün vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin bütünlüğü uğrunda, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.”

Editör: TE Bilisim