Bolu Valisi Ahmet Ümit, 2020-2021 eğitim öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali ümit mesajında, öğretmenler, öğrenciler ve velilere seslenerek; “Değerli Öğretmenlerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz ve Kıymetli Velilerimiz, Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşacağı yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını koronavirüs salgını dolayısıyla yüreğimiz buruk bir şekilde yaşıyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 2020-2021 Eğitim - Öğretim yılı, 1. sınıflar ile okul öncesi sınıflarımızda yüz yüze eğitim şeklinde başladığını hatırlatan Vali Ümit; “Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Milli Eğitim Bakanlığımızın kararları doğrultusunda 23 Mart 2020 tarihinde ara verilen örgün eğitime 21 Eylül tarihi itibariyle ilk etapta ilimiz genelinde 63 okul, 20 anaokulunda 3.026 öğrenci ve 1.721 öğretmen ile ana sınıflarında ve 1. Sınıflarda 7-12 kişilik sınıflar halinde, yine 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 8’nci sınıfta 3.633 ve 12’nci sınıfta 3.412 öğrencimizle 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına başlıyoruz.

“TÜM TEDBİRLERE TİTİZLİKLE RİAYET EDİLMESİ NOKTASINDA REHBERLİK ETMELİSİNİZ”

Değerli Öğretmenlerimiz; Çocuklarımızın vatanımıza ve milletimize hayırlı, millî ve manevi değerlerine bağlı bireyler olmalarında siz öğretmenlerimizin payı tartışılmaz. Salgınla mücadele kapsamında yüz yüze eğitim uygulamalarının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için öğrencilerimizin, maske, mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere titizlikle riayet edilmesi noktasında rehberlik etmenizi ve rol model olmanızı bekliyoruz.

“EN BÜYÜK DOSTUNUZUN GÜZEL AHLAK, EN GÜÇLÜ SİLAHINIZIN BİLGİ”

Sevgili Öğrencilerimiz; Sizler bizim geleceğimizin teminatı, devletimizin, milletimizin temel direklerisiniz. Eminim ki sizler, sizi en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailelerinizin emeğini boşa çıkarmayacaksınız. En büyük dostunuzun güzel ahlak, en güçlü silahınızın bilgi ve en büyük düşmanınızın da tembellik ve cehalet olduğunu asla unutmamalısınız.

“DİYALOG VE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMANIZI BEKLİYORUZ”

Kıymetli Velilerimiz; Koronavirüsle mücadelede okullarımızda öğrencilerimizin sağlığını koruyacak şekilde tüm tedbirler alınmıştır. Sizlerden de bu süreçte daima Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul idarelerimiz, öğretmenlerimiz, Valiliğimiz ve en nihayetinde istediğiniz her an şahsımla diyalog ve iş birliği içerisinde olmanız, abartmadan, ama basite de almadan devletimizin aldığı koronavirüs tedbirlerine tam olarak uyma hususunda yardımcı olmanızı bekliyoruz.

“BAŞARILARLA DOLU BİR YIL OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

En kısa zamanda tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ilim irfan yurdu okullarımızda buluşmaları temennilerimle 2020-2021 eğitim-öğretim yılının velilerimize, öğretmenlerimize, eğitimin tüm paydaşlarına ve geleceğimizin teminatı evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim