Bu yıl 4’üncüsü  kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından Merkez Mahalle ve Köy muhtarlarına yemek verildi.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen yemeğe Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Vali Yardımcıları Ahmet Atılkan ile Çağlayan Kaya, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Ömer Ersever, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, Bolu Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan, Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu, daire müdürleri ile Merkez İlçeye bağlı  köy ve mahalle muhtarları katıldı.

“MUHTARLARIMIZ DEVLETLE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ YAPIYORLAR”

Yemek sonrasında konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Muhtarlık müessesesi 1829 yılından itibaren başlayan, 200 yıla yaklaşan tarihi ile demokrasi geçmişimizin en kadim ve en köklü teşkilatlarından birisidir. Muhtarlarımız tarihleri boyunca çok kıymetli hizmetler icra ettiler. Bugün de ülkemizin her köşesinde, her köyünde ve mahallesinde önemli görevler ifa ediyorlar. Devlet – Vatandaş arasında köprü görevi yapıyorlar. Sizlerde aynı şekilde ilimizin her mahallesinde ve köyünde her zaman olduğu gibi halen çok kıymetli işler yapıyorsunuz.

“MAKSADIMIZ HİZMETLERİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YÜRÜTÜLMESİ”

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara özel bir önem vermesi, muhtarlarımızın Külliyede ağırlanması, özlük haklarında iyileştirmeler yapılması v.b. saiklerle muhtarlık bugün son derece rağbet gören bir meslek haline geldi.

Valilik olarak merkezi idare ile taşra idaresinin bütünlük içinde çalıştırılmasına gayret ediyoruz. Maksadımız hizmetlerin birlik ve beraberlik içinde yürütülmesinin sağlanması, seçenlerin, seçilenlerin ve atananların iş birliği içinde birbirlerine destek olmalarıdır.

“MAKAMLARIN SAHİBİ YÜCE MİLLETİMİZDİR”

Makamların sahibi yüce milletimizdir. Sistemimizde her çalışanın, her personelin ayrı ve müstesna yeri ve değeri vardır. Hiçbirini görmezden gelmek mümkün değildir. Nitekim muhtarlarımızın yan sizlerin köylerinize veya mahallelerinize gelen her hizmette önemli katkılarınız bulunmaktadır. Köylerin, mahallelerin ihtiyaçlarının, sorunlarının tespit edilmesinde, ilgili makamlara iletilmesinde, çözülmesinde, yatırımların gerçekleşmesinde, vatandaş katkısının sağlanmasında muhtarlarımızın çok kıymetli desteklerini alıyoruz.

“MUHTARLARIMIZA KAPIMIZ VE GÖNLÜMÜZ DAİMA AÇIKTIR, AÇIK OLACAKTIR”

Bu Anlayış ve İş Birliği İçinde; İlimiz genelinde hep birlikte 65 milyon TL. tutarında yatırım yaptık. Kısaca; 40 km sıcak asfalt, 113 km. 1. kat asfalt, 177 km. 2. kat asfalt, 600 km asfalt yamama, 2.000 km stabilize bakımı, toplamda 3.000 km yol yapımı ve/veya bakımı, 135.000 m² kilitli parke, 59 proje aksında 180 km içme suyu şebekesi, 8 proje aksında 20 km Atık Su İsale hattını beraber yaptık ve 105.000 insanımızın hizmetine birlikte sunduk/sunacağız. Bu gayretleriniz ve fedakârlıklarınız dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum. Siz fedakâr çalışma arkadaşlarımıza, Muhtarlarımıza kapımız ve gönlümüz daima açıktır, açık olacaktır. Bu kapsamda sizlerin kamuyla ilgili her türlü taleplerinizi karşılamaya ve takip etmeye devam edeceğiz.

 “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Bizim büyük bir devletimiz var. Şanlı bir tarihimiz var. Mazlumun, zayıfın yanında olan bir inancımız var. Genelde devletimiz bunu yapıyor, özelde de bizler; hep birlikte işimize, köyümüze, kültürümüze, vatandaşımıza, mazluma, zayıfa, yaşlıya, devletimize, milletimize birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerimle 190 yıllık tarihinde devletimize ve milletimize son derece onurlu hizmetler yapmış kadim bir teşkilatın mensupları olan ve halen ülkemizin her köşesinde, ilimizin her köyünde ve mahallesinde önemli görevler ifa eden siz değerli muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutlar, başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilisim