Bolu Valisi Ahmet Ümit, sokağa çıkmaları kısıtlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Valilik koordinesinde kurulan Vefa Sosyal Hizmet Gruplarıyla düzenlediği toplantıda bir araya geldi.

Koronavirüs sebebiyle salgınla mücadelede alınan genel ve yerel tedbirler kapsamında sınırlı katılımla düzenlenen Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığındaki toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mustafa Şahin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Timuçin Erem ile Vefa Sosyal Hizmet Gruplarında görevli personel katıldı.

VATANDAŞLARIMIZIN YAKLAŞIK 65 BİN TALEP VE İHTİYACI KAŞILANDI

Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmalarını hakkında bilgiler veren Vali Ümit, “Koronavirüs kapsamında alınan genel ve yerel tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığı noktasındaki çalışmaların her aşamasında VEFA Sosyal Destek Grubu üyelerimiz aktif bir şekilde bulundular. İlimizde bulunan ve tek başına yaşayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan 1.255 vatandaşımız meskenlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılandı. Şimdiye kadar vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi vasıtasıyla VEFA Sosyal Destek Haberleşme Merkezimize iletilen yaklaşık 65 bin talep ve ihtiyacı karşılandı ve halen daha karşılanmaya devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli çalışmaların planlanarak takibinin yapılması ve sürekliliği elzemdir” dedi.

“SALGINA KARŞI İNSANIMIZI YAŞATMA MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Ülke genelinde salgınla mücadelede yeni tedbirlerin alındığını belirten Vali Ümit, “Salgınla mücadelede alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonunun tamamını kapsayacak şekilde genişletildi. Hafta içleri de 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız 10:00-13:00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız da 13:00-16:00 saatleri arasında dışarıya çıkabilecekler. Bugüne kadar Vefa Sosyal Hizmet Gruplarımız aracılığıyla alınan tedbirler kapsamında dışarıya çıkmaları kısıtlanan vatandaşlarımızın evlerindeki ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşıladık. Bugünden sonra da birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu bir ekip çalışmasıdır. Tam bir yardımlaşma hali yaşıyoruz. Salgına karşı insanımızı yaşatma mücadelesi veriyoruz” dedi.

“SİZLERE BU ULVİ GÖREVDE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”

Vali Ümit, “Cuma akşamı saat 21:00’den itibaren Pazartesi Saat 05:00’e kadar sokağa çıkma yasağı sebebiyle evlerinde kalan yaşlılarımızın ve insanlarımızın ihtiyaçlarını 112 Acil Çağrı Merkezi vasıtasıyla VEFA Sosyal Destek Haberleşme Merkezine bildirecekler ve sizler de evlerine giderek taleplerini karşılayacaksınız. Sizlere bu ulvi görevde şimdiye kadar yaptığınız özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür eder, bundan sonra da yapacağınız hizmetlerde de kolaylıklar diliyorum” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Vefa Sosyal Hizmet Grupları ile gerçekleştirdiği toplantı, karşılıklı fikir alış verişinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim