Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilkokul 2., 3., 4. sınıflar, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrencilerin yüz yüze eğitime başlamasıyla ilgili bilgiler verdi. Vali Ümit; “Eğitim-öğretim başladı, okullarımızla ilgili her türlü tedbir alındı. Velilerimiz çocuklarımızı rahatlıkla okullarına gönderebilirsiniz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına geçişle ilgili olarak konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, mükemmellikte sınırın olmadığını, daha da iyi olabilmek için hep birlikte tedbirlere tam olarak uymaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Ümit, koronavirüsün tedbirlerden daha büyük olmadığını vurgulayarak, “Hem eğitim-öğretimde hem de hayatın olduğu her yerde rahatlıkla hayatımızı devam ettirebileceğiz. Bunun için tedbirlere tam olarak uymamız gerekiyor” dedi.

“Ülkemiz genelinde ve ilimizde genel anlamda ilkokullar ve ortaokullar başta olmak üzere 8. ve 12. sınıflarla beraber eğitim öğretime başlandı" diyen Vali Ümit, “Bolu'da anaokulu ve 1. sınıflar daha önce başlamıştı. Bugünden itibaren de 2, 3, 4. sınıflar, 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlamış oldular. Köylerimizde tüm okullarımız, ilkokullar, ortaokullar dahil olmak üzere hepsi eğitim-öğretime başladı” ifadelerini kullandı.

“1052 SINIFTA EĞİTİM-ÖĞRETİME DEVAM EDECEĞİZ”

İlimiz genelinde 173 okulda 20 bin 395 öğrenci ve bin 311 öğretmenin eğitim-öğretime başladığını da dile getiren Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Aynı zamanda 1052 sınıfta eğitim-öğretime devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde pandemi sebebiyle sınıfları ikiye böldük. Seyreltilmiş öğrencilerle eğitim-öğretime devam etmektedir. İlk etapta pazartesi, Salı çocuklarımız okulda yüz yüze eğitim alacak. Daha sonra çarşamba günü dezenfektan işlemleri yapılacak. Perşembe ve Cuma günleri de çocuklarımız okulda yüz yüze eğitim alacaklar. Okula gelemeyen öğrencilerimizde online sistemden eğitim-öğretime katılabilecekler” şeklinde konuştu.

“OKULLARIMIZDA TÜM TEDBİRLER ALINDI”

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında, okul ziyaretleri gerçekleştiren Vali Ümit, “Çocuklarımızın uzaktan eğitimden daha çok okula gelerek derse katıldıklarını gördük. Pandemi dönemi süreci dolayısıyla okulların açılmasında geciktik. Bugün itibariyle de bütün okullarımız da her türlü tedbir alınmak suretiyle eğitim-öğretim hazır hale getirildi. Sınıflarımız dezenfektan edildi. Dezenfektanlardan tutun seyreltilmiş sınıflara, oturulmaması gereken sıralara varıncaya kadar hepsi tek tek öğrencilerimize izah edildi. Öğrencilerimiz sınıfın kapısından içeriye girdiğinde nereye oturup oturmayacağı belli. Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında şimdi kadar hangi tedbirlere uyuyorsak bundan sonra da uymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“VELİLERİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ HERHANGİ BİR TEREDDÜDÜ OLMASIN”

Vali Ümit, velilere de seslenerek okullarda tüm tedbirlerin alındığı ve çocuklarını rahatlıkla okullara gönderebileceklerini ifade ederek; “Eğitim-Öğretim başlamış durumdadır. Velilerimiz çocuklarımızı rahatlıklar okullarına gönderebilirsiniz. Velilerimizin çocuklarını okula gönderememe durumu söz konusu ise mutlaka online sistem üzerinden çocuklarımız eğitim-öğretime mutlaka devam etsinler.  En azından belirtmiş olduğum sınıflar çerçevesinde eğitim-öğretim başlamış oldu. Elbette ki verilen derslerin öğrencilerimiz tarafından öğrenilmesi gerekiyor. Bundan sonra da yeni şartlara göre de tedbirler alacağız. Çocuklarımızın en rahat en iyi şekilde eğitim-öğretimi sürdürebilmeleri için gereken her şey yapılacaktır. Velilerimizi ve öğrencilerimizin herhangi bir tereddüdü olmasın. Bazı hususlarda her şey istedikleri gibi bugün içinde olmayabilir. Onların üzerinde de çalışmaktayız. En kısa zamanda bunlarda bitirilecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim