Bolu Valisi Ahmet Ümit’in görev yerinin değişmesi sonrasında, Gazipaşa İlkokulu arazisinin valiliğe tahsis edilmesi konusu Bolu Belediye Meclisinde yine ertelendi. Belediye Başkanı Özcan, Vali Ümit’in verdiği sözlerin milletvekilleri tarafından güvence altına alınmasını ve teminat verilmesini istedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Gazipaşa İlkokulunun arazisinin Bolu Valiliğine tahsisine ilişkin çıkmaz devam ediyor. Bolu’da bir ilkin yaşanmasına neden olan ve Bolu Valisi Ahmet Ümit’in, Belediye Meclis Mayıs Ayı 1’nci Oturumuna katılmasına kadar ilerleyen konu, Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2’nci Oturumunda da görüşüldü. Bolu Valisi Ahmet Ümit’in verdiği garantilerin ardından, görev yerinin Ankara’ya kaydırılması, konuyla ilgili mecliste yeniden soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

“BENİM GÜVENSİZLİKLERİM VAR”

Konuyla ilgili şüphelerinin oluştuğunu belirten Başkan Özcan, milletvekillerini işaret ederek, “Geçen 3-4 gün içerisinde bazı şeyler değişti. Sayın Valimiz büyük bir nezaket gösterdi, buraya geldi. ‘Bakan Bey’in bana söz var’ dedi. Ama ondan sonra birden merkeze alınıverdi, burada yaptığı konuşmadan 2-3 gün sonra. Haklı olarak benim güvensizliklerim var. Sayın Milletvekillerimizden bu konuyla ilgili teminat istiyorum. Söz verdilerle olmaz, basına bir açıklama yapacaklar ve ya bir yazı yazacaklar. Yoksa ben buraya tekrar okul yapılacağından kuşku duymaya başladım. Bu anlamda bu sözün Bolu halkının duyabileceği şekilde verilmesi gerekiyor” dedi.

“ARKASINDA ELBETTE Kİ DURACAĞIZ”

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay ise, milletvekillerinin konunun arkasında duracağını ifade ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı buraya bir ödenek çıkarmış, 40 milyon. Sayın Başkan haklı olabilir, vekilimiz söz verecekse siyaseten bunun arkasında durması gerekiyorsa bizler meclis üyeleri olarak bu sözlerin arkasında elbette ki duracağız. Vekillerimizin de duracağından yüzde 100 eminiz. Bu kararı da buradan veririz. Bu okul yapılacaksa ki yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Okul arazisinin Bolu Valiliğine tahsisi, ilerleyen mecliste tekrar görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Editör: TE Bilisim