Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2,5 ay sürenin ardından yeniden başlayan Bolu İl Genel Meclisinin Haziran Ayı toplantılarında İl Genel Meclisi üyelerini ziyaret etti.

Vali Ümit toplantıların ilk oturumu öncesi meclis üyelerine başarılar diledi ve 2020 yılı içerisinde ilçelerde yapılacak yatırımlardan söz etti.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen Bolu İl Genel Meclisi toplantıları, normalleşme adımlarıyla birlikte yeniden başladı. Uzun sürenin ardından İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında yeniden bir araya gelen meclis üyelerinin ilk toplantısına Bolu Valisi Ahmet Ümit de katıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit toplantı öncesinde yaptığı açıklamada Bolu’da, pandemi sürecinde yürütülen çalışmalar ve 2020 yılında ilçelerde yapılması planlanan projeler hakkında konuştu.

İl Genel Meclis toplantısının açılış konuşmasını başkan Yaşar Yüceer yaptı. Yüceer, konuşmasında, Bolu Valisi Ahmet Ümit ile birlikte uyum içinde çalıştıklarına vurgu yaptı.

“ÜLKEMİZE PARALEL OLARAK İLİMİZDE DE ÇOK BAŞARILI MÜCADELELER VERDİK”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüs salgının sürecinin Bolu’da ve ülke genelinde başarılı bir şekilde yönetildiğini ifade ederek, “Ülkemiz, pandemiyle mücadelesini sürdürdü ve başarıyla çıkmaya doğru ciddi bir adım içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemize paralel olarak ilimizde de çok başarılı mücadeleler verdik. Belki 81 vilayetimizin içinde en iyi durumda olanlardan biriyiz. Netice olarak, hepimizi etkiledi, hayat yavaşladı. Çalışmaların şekli değişti, toplantılar online yapılmaya başladı. Ancak 1 Haziran’dan itibaren hayatın tüm kademelerinde normalleşmeye doğru bir geçiş başladı. İl Genel Meclisi’miz açıldı, Allah hayırlı etsin, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN YATIRIMLARDA DÜŞÜNCELERİNİZE VE ONAYINIZA İHTİYACIMIZ OLACAK”

Vali Ümit, İl Genel Meclisi çalışmalarının önemine değinerek, “İl Genel Meclisimiz, çok önemli bir görevi icra ediyor. Her şeyden önce çağımızın en önemli yönetim biçimlerinden birisi olan demokrasinin doğrudan doğruya uygulanması neticesinde, seçilmiş insanlarsınız. Bulunduğunuz muhiti temsil ediyorsunuz. Bütün yatırımlarda, sizlerin düşünlerine ve onayına ihtiyacımız oldu, bundan sonra da ihtiyacımız olacak. Yaklaşık iki senedir, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımızı biliyorum ve hissediyorum. Bundan sonra da inşallah bu birlikteliğimiz, daha da güçlenerek devam edecektir” ifadelerini kullandı.

2020 YILINDA BOLU’DA YAPILACAK PROJELERİ ANLATTI

Vali Ahmet Ümit, İl Genel Meclisi yoluyla 2020 yılında Bolu’da, yapılması planlanan projeleri anlattı:

“Bu sene, 4 ana bölümde; yaklaşık 63 milyon 200 bin TL tutarında bir yatırım planladık. Planlamalar yapıldı, çalışmalar yapıldı. Ekiplerimiz, şuanda bazı köylerde gerek asfalt gerek içme suyu benzeri amaçlarla çalışıyorlar. 2020 yılı yatırım programı çerçevesinde, sezon içerisinde;

16 km sıcak asfalt, 73 km birinci kat asfalt 187 km ikinci kat asfalt olmak üzere toplam 276 km asfalt yapılması planlanıyor. 3 bin km asfaltın da bakım/onarımı olacak. Bunlardan 254 köyümüz ve 40 mahallemiz faydalanacak.

Kaymakamlarımız ve köy muhtarlarımızın düşüncelerini alarak hareket ediyoruz. Köy meydanlarında düzenlemeler yapıyoruz.  Tarihi ve nostaljik olsun diye kilitli parke taşı döşüyoruz. İl genelinde; 95 bin metrekare kilitli parke yapacağız. Bundan 104 köyümüz ve 23 mahallemiz faydalanacak.

“TÜM İÇME SUYU ŞEBEKELERİMİZE KLORLAMA CİHAZI ALACAĞIZ”

58 tane içme suyu projemiz var. Depoların yapımı, bakım ve onarımı, isale hattı yapımı var. Bu sene, tüm içme suyu şebekelerimize klorlama cihazı alıyoruz. Sezonun sonunda inşallah, klorlama cihazı olmayan hiçbir şebekemiz kalmayacak. Köylülerimize en güzel, en temiz suyu getirmeye çalışıyoruz ama bu suyun sağlık açısından klorlanması gerekiyor.

“53 TANE YANGIN HİDRANTI ALINACAK”

53 tane yangın hidrantı alacağız. Köylerimizde, evlerin eski ve ahşap evler var. Bu sene içerisinde hamdolsun can kaybımız olmadı ama maalesef mal kaybımız oluyor. Bunlara en hızlı şekilde müdahale edebilmek adına yangın hidrantları alınacak.

“SENE SONUNDA AÇIĞA AKAN EVSEL ATIK KALMAYACAK”

14 adet atık su projemiz var. Bu projelerden 20 köy, 7 mahalle faydalanacak. Arıtma tesisi yapılmadan kanalizasyon asla yapılmayacak. Başından beri söylediğimiz gibi çevre konusunda duyarlı olmaya gayret edeceğiz. Çünkü çevre, bizim olmazsa olmaz şartımız, yaşam kaynağımız. Çevreyi, hem kendi lehimize hem de bütün mahlukatın lehine olacak şekilde kullanmamız gerekiyor. O bakımdan çevre çok mühim. Sene sonunda inşallah, açığa akan evsel atık kalmayacak. En kötü ihtimalle bunlar, kapalı alanlarda bertaraf edilmiş olacak. Planlaması yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. 21. yüzyılda yaşıyoruz, hala açığa akan evsel atıklar var.  Aslında bunu onlarca yıl önce Türkiye genel olarak çözdü ama maalesef bazı yerler gözden kaçmış. Onlarda inşallah düzene girecek.

“169 BİN VATANDAŞIMIZIN FAYDALANACAĞI BİR HİZMET SUNACAĞIZ”

Bu sene, 12 bin metre sulama borusu alacağız. 2 gölette bakım onarım çalışması yapılacak. Bunlardan 3 köyümüz ve 3 mahallesi faydalanmış olacak. Ayrıca 487 köyümüzün ihtiyaçları da, imkanlar ve planlamalar dahilinde karşılanmış olacak. Sonuç olarak; 169 bin vatandaşımızın faydalanacağı bir hizmet sunacağız. Köylümüzün refah seviyesini yükseltmek amacıyla bütün yatırımları yapıyoruz.”

“ERGENEKON’DAN ÇIKAR GİBİ BU PANDEMİ SÜRECİNDEN DE ÇIKACAĞIZ”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ülke açısından koronavirüs salgınının başarıyla atlatılacağını vurgulayarak, “Bu sene önemli bir süreçten geçiyoruz. Herkesin endişesi; “Türkiye acaba bu sene yatırım yapabilecek mi?” yönündeydi. Allah'a şükür, ülke olarak bu güne çok iyi geldik. Her zaman ifade ettiğimi gibi; il olarak da çok iyi geldik. Bunun sonucunda ben inanıyorum ki; biz millet olarak Ergenekon’dan çıkar gibi bu pandemi sürecinden de çıkacağız. Devletimiz, yüzün üzerinde ülkeye sağlık ekipmanı gönderdi. Birçok ülkeye yardım yaptık. Bazı ülkeler havadan uçak kaçırıyorlar, maske yüklü gemileri kaçırıyorlar ama bizim 2-3 bin nüfuslu ilçelerimizde maske üretiliyor. Vatandaşımıza dağıtılıyor. Kısa süre içerisinde devletimiz var olsun, 45 günde binlerce yatak kapasiteli hastaneler yapıldı. Herkes gibi biz de bu pandemi sürecinden olumsuz etkilendik ama özellikle sağlık turizminin de gelişmesiyle ülke genelinde çok ciddi amorti sağlanacağına inanıyoruz. Bir hafta içerisinde solunum cihazı ürettik ve ihraç etmeye başladık. Bugün binlerce ihracat yapıldı. Kısacası, mühendislerimiz, bir hafta içerisinde tüm dünyanın ihtiyacı olacak bir malzemeyi planladı, hizmete sundu ve satmaya başladı. Bizler de üzerimize düşen görevi, milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yapmaya gayret ettik, bundan sonra da inşallah hep birlikte devam edeceğiz” diye konuştu.

“TEDBİRLERE AYNEN DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR”

Vali Ümit, Bolulu vatandaşların alınan tedbirlere uyulması konusunda hassasiyet gösterdiğini belirterek, “Bilindiği gibi 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza dışarıya çıkma kısıtlamaları vardı. Bugünden itibaren 20 yaş altı gençlerimiz, velilileriyle birlikte olmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler. 65 yaş üstü vatandaşlarımız her gün 14.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarıya çıkabilecekler. Normale doğru hızlı bir şekilde yaklaşıyoruz ve gelişmeler bu yönde iyi gidiyor. Bugün yaptığımız kamuoyu yoklamalarından da görüyoruz ki pandemiyle mücadele konusunda vatandaşlarımızda memnunlar. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu memnuniyetin, başarının altında da vatandaşımızın kendi imzası var. Vatandaşımızın konuyu ciddi bir şekilde anlayıp kavraması ve gerekleri yapması var. Devletimizin gerekli tedbirleri aldı. Bizde ilimizde gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızda bu tedbirlere çok güzel bir şekilde uydular. Bütün vatandaşlarımıza kurallara uydukları için gönülden teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu başarıyı sürdüreceğiz. İçerisinde bulunduğumuz durum iyi. Halen en iyilerden bir tanesiyiz ama bu iyimser havayı kötümser bir sonuca götürmemek için tedbirlere aynen devam etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim