Bolu Valisi Ahmet Ümit, erken saatlerde başlayan kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “4500 km’yi bulan köy yolu ağımızda da yeterli sayıda ekip ve makineyle gerekli çalışmalar yapılmıştır” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Bolu’da kar yağışı etkisini arttırdı. Bir süredir yüksek kesimlerde devam eden kar yağışı kent merkezine de ulaşarak, Bolu’yu beyaz örtüyle kapladı. Öte yandan kar yağışı, kartpostallık görüntülerin yanında zor yaşam koşullarını da beraberinde getirdi. Bu kapsamda yazılı bir açıklama yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, şehir genelinde etkisini sürdüren karın oluşturduğu bilançoyu ve devam eden çalışmaları aktardı.

“ÖLÜ VE YARALI YOK”

Erken saatlerde yoğun kar yağışının ardından ilimizde kar ve buzlama çalışmaları başladı. Kar yağışının yoğunlaşmasından dolayı üç maddi hasarlı kazanın olduğunu belirten Vali Ümit, “İlimiz genelinde 21 Aralık 2021 Salı günü erken saatlerden itibaren mevkii mevkii değişmekle birlikte 5 ilâ 20 cm civarında kar yağmıştır. 110 km’si otoyol olmak üzere 750 km’yi bulan karayolları ağımızda akşam saatlerinden itibaren yeterince ekip ve araçla birlikte kar ve buzlanmaya karşı mücadele çalışmaları yapılmıştır. Yine 4500 km’yi bulan köy yolu ağımızda da yeterli sayıda ekip ve makineyle gerekli çalışmalar yapılmıştır. Son 24 saat içerisinde otoyolda üç adet maddi hasarlı trafik kazası olmuştur. Ölü ve yaralı yoktur” dedi.

“YÖNETİCİLERİMİZE VE EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vali Ümit, düzenli ve başarılı bir şekilde karla mücadele eden yönetici ve ekiplere teşekkür ederek, “Halihazırda herhangi bir kapalı köy yolumuz ve karayolumuz bulunmamaktadır. Düzenli ve başarılı bir şekilde karla mücadele çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ve Karayolları yöneticilerimize ve ekiplerimize, ayrıca her daim görevlerinin başında olan Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı yöneticilerimize ve trafik ekiplerimize teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

“SÜRÜCÜLERİMİZ TEDBİRLİ VE DİKKATLİ OLMALI”

Vali Ümit, sürücülerin her zaman tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda hatırlatmalarda bulunarak, “Kış mevsimi dolayısıyla sürücülerimizin de her daim tedbirli ve dikkatli olmaları, trafik kurallarına, işaret ve işaretleyicilerine hassasiyetle uymaları, mevsim şartlarına uygun olmayan araçlarla yola çıkmamaları, mutlaka emniyet kemerlerini takmaları, özel araç sahiplerinin de kış lastiği kullanmalarının trafik güvenliğimiz açısından son derece önemli olduğunu bir kez daha hatırlatır, sağlık ve afiyetler dilerim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim