Bolu Valisi Ahmet Ümit, kamu kurumlarının faaliyet ve çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Çevre ve Şehircilik, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüklerini ziyaret etti.  

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilk olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İl Müdürü Osman Kazgan'dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ümit, büroları gezip personelle sohbet ederek koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlere riayet edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Şube Müdürleri ve Şeflerle konferans salonunda toplantı yapan Vali Ümit, “Her canlının doğumundan ölümüne kadar çevreye, temiz bir havaya ve nefes almaya ihtiyacı var. Bizimde tüm canlılara temiz bir çevre ve hava sunmak en önemli görevlerimizden birisidir. Bolu ve Köroğlu Dağları’nın başında yalnız bir çam ağacının zamansız düşen dalından ve yaprağından sorumlusunuz. Çevre olayı var olmak veya yok olmak, yaşamak veya yaşamamak, temizlik veya kirlilik davasıdır. Burada ki mesele sen ben davası değil, doğaya, insanlara karşı olan borcumuzun yerine getirilmesi ya da getirilememesidir. İnsana yapılan hizmet Rahman’a yapılan hizmettir. Yaptığınız her iş ve attığınız her adım canlıya ve en nihayetinde rabbimize hizmettir. Olayı böyle kabul edip hücre hücre özümsemeniz ve tüm damarlarınızda hissetmelisiniz” dedi.

“DERE VE SULAMA KANALLARINA BIRAKILAN ATIKLARIN ÖNÜNE GEÇİN”

İlimiz genelinde özellikle derelere ve sulama kanallarına bırakılan atıkların ekim ayı sonuna kadar ıslah edilmesi talimatını veren Vali Ümit, “Toprak temizdir ve temizleyicidir. Toprağı kirletmeyelim, harcamayalım ve harcatmayalım. Yaptığınız kontrollerde çevreyi ve havayı kirletenleri öncelikle ikaz etmek suretiyle süre verin, çevreyi ve havayı kirletmeye devam ediyorlarsa en ağır cezayı yazın. Özellikle % 65 i ormanlarla kaplı Bolumuz da çevreye bırakılan atıklar sebebiyle kirlenen Ulusu Deresi, Büyüksu Deresi ve sulama kanalları başta olmak üzere tüm dereler ve sulama kanallarına bırakılan evsel ve sanayi atıklarının Ekim ayı sonuna kadar kesinlikle önlenmesini, aksi takdirde yasal işlem yapılarak çevreye verilen zararın kaldırılmasını idare olarak sağlayın. Bütün işletmeler ve çevre sakinleri sizin nefesinizi enselerinde hissetmelidirler. Netice itibariyle bütün mahlûkatın, adına yaratılmış olan Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in söylediği gibi ‘Temizlik İmandandır’. İsterseniz buna uyun, isterseniz çevre kanunu kurallarına uyun, isterseniz vicdanınıza danışın ama ne yaparsanız yapın çevreyi temizleyelim” dedi.

TAPU VE KADASTRO İL MÜDÜRLÜKLERİ ZİYARET EDİLDİ

Tapu ve Kadastro İl Müdürlüklerini de ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, Tapu İl Müdür Vekili Müjdat İsmail Zenginer ve Kadastro İl Müdürü Kemal Kurt'tan kurum çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde müdürlüklerin birimlerini gezerek personelin istek ve taleplerini dinleyen Vali Ümit, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Müdürlüklerde işlem yaptırmak için bekleyen vatandaşlarımızla da sohbet eden Vali Ümit, iş sahiplerinin talep ve sorunlarını dinledi.

 

Editör: TE Bilisim