Kentsel dönüşüm hakkında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, “Hiç parasını harcamadan binasını dönüştürme derdinde. Artık çok da insanların isteğine bırakmayacağız. Gerekirse binasının afetsellğini tespit edeceğiz, oturtturmayacağız oraya” dedi.

HABER: SERVET GÖKÇEK

Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, katıldığı törende kentsel dönüşüme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm noktasında istenilen noktaya gelinemediğini dile getiren Atılkan, radikal adımlar atılması, gerekirse vatandaşın o eve oturtulmaması gerektiğini ifade etti.

“İSTEDİĞİMİZ BAŞARIYI SAĞLAYAMADIK”

Kentsel dönüşüm noktasında istenilen noktaya gelinemediğine dikkat çeken Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, “Afet yönetiminin 3 aşaması var. Bunlar; afet öncesi planlama ve risk azaltma, afet sırasında müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmaları. Tabi Türkiye geldiği nokta itibariyle son iki aşamada oldukça başarılı. Ben hatta Dünya‘da sayılı ülkeler arasına girdiğimiz katindeyim. Afet risklerini azaltma konusunda aynı başarıya ulaştığımızı maalesef ben söyleyemem. Bu alandan en önemli düzeltme de 2012 yılında çıkardığımız Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun. Dayanıksız yapı stokunun afete dayanıklı hale getirilmesini amaçlayan bir kanundu. Ancak şu ana kadar bu kanunla ilgili istediğimiz başarıyı sağlayamadık. Aslında kanun yapı maliyetlerinde belirli imkânlar sağlıyor. Binaları dönüştürme açısından” dedi.

“MAALESEF VATANDAŞIMIZ, PARASINI HARCAMADAN DÖNÜŞTÜRME DERDİNDE”

Kentsel dönüşüm noktasında vatandaşlardan yanlış bir yaklaşım olduğunu belirten Vali Yardımcısı Atılkan, “Maalesef vatandaşımızda şöyle bir yanlış yaklaşım var. Hiç parasını harcamadan binasını dönüştürme derdinde. Onu da imar artışıyla yapma beklentisi var. Ama bu şartlarda, biz bu dönüşümü kısa süre içerisinde sağlayabilecek gibi görünmüyoruz. Bana şu an yapmamız gereken, radikal bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Artık çok da insanların isteğine bırakmayacağız. Gerekirse binasının afetsellğini tespit edeceğiz, oturtturmayacağız oraya” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim