Bolu Valiliğince Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramın ilk gününde Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde bayramlaşma programı düzenlendi. Vali Ümit ve protokol üyeleri, törene katılanlarla tokalaşarak herkesin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

HABER: ASLI AKIŞ

Bayramın birinci günü düzenlenen bayramlaşma törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, BAİBÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, şehit yakınları, gaziler, muhtarlar, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can ve diğer protokol üyeleri bayramlaşma törenine gelen misafirleri kapıda karşılayarak bayramlarını kutladılar. Bayramlaşmada birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşılması temennisinde bulunuldu.

“COĞRAFYAMIZIN BİZE YÜKLEDİĞİ ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR VAR”

Bayramlaşma programında bir konuşma yapan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, millete hizmet etmenin hikmetini bildiklerini anımsatarak, zor coğrafya koşullarından bahsetti. Küpçü; “Ramazan Bayramı inşallah başta Bolumuza, milletimize, ülkemize ve insanlığa hayır, bereket, umutlar getirir diye murad ediyorum. Biliyoruz ki, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Coğrafyamızın bize yüklediği önemli sorumluluklar var. Burada başta Valimiz, Milletvekilleri, seçilmişleri, ilde çalışan kurum müdürleri olarak hepimize çok ciddi anlamda büyük bir misyon yükleniyor. Omuzlarımızda büyük bir yük var. Milletimize hizmet etmenin kerem ve hikmeti olduğunu biliyoruz. El betteki devletimizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması noktasında tüm siyasi partilerimizin, devlet adamlarımızın çalışmalarına şahit oldum.” diye konuştu.

“BİZLERİ DİĞER MİLLETLERDEN AYIRT EDEN ÖNEMLİ KONU SOSYAL OLMAK”

Tüm kurumlar, yöneticiler, siyasi partiler ve iş adamlarına Ramazan ayında güzel çalışmalara imza attığını için teşekkür eden Milletvekili Fehmi Küpçü; “Bizleri diğer milletlerden ayırt eden önemli konulardan bir tanesi de sosyal olmak olgusudur. Ben o teşekkürü bir borç bilirken, idarecilerimize, seçilmişlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZİN BEREKETLİ YÜRÜYÜŞÜNE DE HEPİMİZİN İHTİYACI VAR”

Küpçü, Türk milletinin kendilerine yüklediği sorumluluk için canla başla çalıştıklarını belirterek; “Biz milletimizi seviyoruz. Milletimizin bereketli yürüyüşüne de hepimizin ihtiyacı var. Amacımız siyaset yapmak değil. Kaldı ki siyasetin Peygamber mesleği olduğuna da inanıyoruz. Canla, başla milletimizin bizlere yüklediği o yükü kaldırabilme noktasında el birliği ile çalışıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Türkiye’deki tüm idareciler, tüm siyasi partilerimizin genel başkanları, yöneticileri ve devlet adamlarıyla el birliğiyle inşallah güçlü, lider, müreffeh bir ordu muradıyla Allah hepimize güç kuvvet versin diyorum. Rabbim bu milleti nice bayramlara ulaştırsın diyorum.” dedi.

ÇALINMADIK KAPI, SIKILMADIK EL BIRAKMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, ramazan ayı boyunca çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayan tüm inananlara teşekkür ederek; “Bir Ramazan ayının ertesinde başta Valimize ve tüm çalışan kurum müdürlerimize ve personellerine Ramazan ayı boyunca gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. Burada parti ayırımı da yapmadan söyleyelim. Maksat vatandaşa erişmekse onu evvel yapan vardır sonra yapan vardır ilk yapan vardır, örnek alan vardır. Orası halkın takdirindedir. Lakin çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaya vatandaşıyla hemhal olan tüm inananlara da ben ayrıca tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı

 “MİLLETİN VİCDANI ELBETTE Kİ MİLLETTE YAN YANA”

Vatanın birliği, bölünmezliğinin milletle beraber oldukça son derece önem arz ettiğine dikkat çeken Milletvekili Aydın; “Vatanın ve milletin şerefi, onuru ve haysiyeti özellikle bizim gibi milletler için hassaten önemlidir. Osmanlı’dan bugüne kadar ve Kurtuluş Savaşında başını yere eğmeyen ve işgal görmemiş bu memleketin insanları onuruyla, haysiyetiyle yaşamaya alışıktır. Dolayısıyla onurundan ve haysiyetinden asla taviz vermeyen bu millete, bu milletin meclisini de insansız hava uçaklarını yaptınız, bizim vatandaşlarımızı öldürüyorsunuz diye alkış tutanları da ermeni soy kırım tasarısı için teklif verenlere yine alkış tutanlara ben şu mübarek günlerde milletin vicdanına bırakıyorum. Milletin vicdanı elbette ki millette yan yana. Ama kim milletin onuru ve haysiyetini yerle yeksan etmek için uğraşıyor bunu bilecektir diyorum. Ben şahsınızda tüm Bolulu hemşerilerimizin bayramını kutluyor, hepinizi selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

Programda son olarak konuşan Bolu Vali Ahmet Ümit, Müslümanların hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun özü olan bir inancın mensupları olduğuna vurgu yaparak; “Kadim tarihimize bakıldığında şanlı ecdadımızın adaletli ve hoşgörülü yönetim anlayışıyla hüküm sürdüğü tüm coğrafyalarda, dil, din, etnik köken gibi hiçbir ayrım yapmaksızın 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' hadis-i şerifini düstur edinerek herkesi koruyup kolladığını gururla görmekteyiz. Aynı şekilde bizler de ramazan süresince, kültürümüzün yaşatılmasına ve mukaddes değerlerimizin gelecek nesillerimize aktarılmasına vesile olan bu anlamlı günlerin manevi iklimini hakkıyla değerlendirmek için hep birlikte gayret ettik.” dedi.

VALİ ÜMİT, RAMAZAN AYI BOYUNCA YAPILAN YARDIMLARI PAYLAŞTI

Vali Ümit, Valilik, Bolulu iş insanları ve Türk Kızılay Bolu Şubesi ile ramazan boyunca 33 bin 258 kişiye 5 çeşit sıcak yemek hizmeti sunduklarını da anımsatarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, STK, iş insanları ve hayırsever vatandaşlar tarafından da 4 bin 73 aileye 2 milyon 379 bin 900 lira nakdi, 12 bin 388 aileye gıda, 2 bin 540 aileye 674 bin lira tutarında alışveriş çeki yardımı yapıldığını bildirdi.

“BAYRAM TEDBİRLERİ KAPSAMINDA 12 BİN 667 PERONEL GÖREVLENDİRİLDİ”

Boluluların, Ramazan Bayramı’nı sevdikleriyle sükûnet içerisinde geçirebilmeleri için Bolu Valiliğince; güvenlik, sağlık, yol tadilatları, gıda üretimi ve gıda satışı yapan işyerlerinin denetimi başta olmak üzere tüm tedbirler alındığına işaret eden Vali Ümit; “ İlgili kurum ve kuruluşlarımızla gerekli planlamalar, koordinasyonlar ve talimatlandırmalar sağlandı. Sorumluluk alanlarına göre güvenlik güçlerimizce; trafik yoğunluğunun muhtemel olumsuz etkilerinin asgariye indirilmesi ve nihayet önlenmesi amacıyla 29 Nisan-09 Mayıs tarihleri boyunca her gün için yeterli sayıda ekip ve personel planlaması yapılarak toplam 3.125 ekip, 12.667 personel marifetiyle İlimizin her alanında, özellikle trafik kazalarının daha çok yaşandığı kara noktalarda ve tüm güzergâhlarda sabit ve/veya hareketli, karadan ve havadan aralıksız olarak denetimler yapılacaktır.

“TÜM HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu anlamlı hizmetlerin yürütülmesinde öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız başta olmak üzere emeği geçen kamu ve özel sektör kuruluşlarımıza, tüm mesai arkadaşlarımıza, yardımsever iş insanlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“RAMAZAN BAYRAMI’NI EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLUYORUM”    

Vali Ahmet Ümit son olarak, ramazan bayramını en kalbi, duygularla kutlayarak “Bizlere bu toprakları vatan kılan, kahraman ecdadımızı, Eren Abluka-5 ve Pençe-Kilit Operasyonları şehitlerimiz başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden şanlı gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, şehitlerimizin bizlere emaneti olan aileleri ve gazilerimiz başta olmak üzere, tüm Bolulu Hemşehrilerimin, çalışma arkadaşlarımın, bayramda halkımızın huzur ve güvenliği için mesai başında olacak olan tüm çalışanlarımızın ‘Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, esenlik ve afiyetler diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindeki heyet bayram ziyaretleri için Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinden ayrıldılar.

Editör: TE Bilisim