Bolu Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara’dan başlattığı yürüyüş ile önümüzdeki günlerde Bolu’ya geleceğinden bir takım tedbirler alındığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nde yürüyüş güzergâhının ilimizden de geçecek olmasından dolayı Bolu Valiliği tarafından bir takım tedbirler alındığı duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre yürüyüş sırasında kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeni ve yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanması esas olduğu söylenerek, katılımcıların uyma zorunluluğu olduğu belirtildi.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 15.06.2017 tarihinde Ankara Güvenpark’ta başlatılarak İstanbul Maltepe’ye kadar devam edeceği açıklanan yürüyüş ile ilgili olarak Bolu İli sınırları dâhilinde aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun bulunmuştur.

Yürüyüş sırasında kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeni ve yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu kapsamda alınacak güvenlik ve trafik tedbirlerine yürüyüşü düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur.

Yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanması amacıyla etkinliğe sonradan katılanlar güvenlik görevlilerince üst araması yapıldıktan sonra yürüyüş konvoyuna alınacaktır.

Yürüyüşe katılanların kolluk görevlilerince tanınması amacıyla katılımcılar tarafından kendilerinin ayırt edilmesini sağlayacak yelek vb. giysiler kullanılacaktır.

Yürüyüş, Bolu İli sınırları içerisinde; Ankara-Bolu sınırından Gerede İlçesine kadar D-750 Karayolu, Gerede İlçesinden Bolu-Düzce sınırına kadar D-100 Karayolu güzergâhı kullanılarak yapılacaktır.” İfadelerine yer verildi.

MİTİNG YAPILMAYACAK

Yürüyüş güzergahında miting yapılmayacağının altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yürüyüş sırasında yol kenarında bulunan yaya yolları, banket ya da kaldırımlar kullanılacak, trafikte seyreden araçların geçişine engel olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilmeyecektir. Yürüyüş güzergâhında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılmayacaktır. Yürüyüşe katılanların can güvenliğinin ve trafik düzeninin temini bakımından yürüyüş her gün hava kararmadan önce sonlandırılacaktır.”

 

Editör: TE Bilisim