Anaokulu çevresindeki başıboş köpekler yüzünden dışarı çıkarken tedirginlik yaşayan öğrenciler ve aileler, Bolu Belediyesi’nin soruna çözüm bulmasını istiyor.

Haber: Aslı Akış

Havaların ısınmasıyla beraber Bolu’da Cadde ve sokaklar hareketlindi. Kısıtlamaların dışarısında tutulan öğrenciler ise güzel havaları fırsat bilerek okula yürüyerek gitmek istedi. Ancak Kültür Mahallesinde bulunan başıboş köpekler öğrencilerin ve ailelerin korkulu rüyası oldu. Konuyla ilgili gazetemizle iletişime geçen bir vatandaş durumdan şikâyetçi olarak, Bolu Belediyesi’nin konuyla ilgili önlem alması gerektiğini ifade etti. Sahipsiz sokak köpekleri toplu halde dolaşarak hem vatandaşlara hem çocuklara korku veriyor.

“100 METRELİK MESAFEYE ARABAYLA GÖTÜRMEK ZORUNDA KALIYORUM ÇOCUĞUMU”

Kültür Mahallesi’nde her gün çocuğunu okula götürmek zorunda kalan bir vatandaş, Bolu Anaokulu çevrisinde başıboş sokak köpekleri yüzünden rahatsızlık yaşadıklarını belirterek, “Burası Kültür Mahallesi ve her gün çocuğumla okula giderken bu sıkıntıyı yaşıyorum. Şu anda görebildiklerim 3 tane, bunlardan 2 tane daha vardı onlar şu anda evin öbür tarafına geçtiler. Her gün bu sıkıntıyı yaşıyorum. Bazen tepki vermiyor köpekler yanından geçerken ama ne yapacaklarını bilemiyoruz, bir şekilde koşuyorlar üzerimize. Artık buna Bolu Belediyesi’nin bir çözüm bulması gerekiyor. Havalar güzel olduğu için kızım okula yürüyerek gitmek istiyor ki bu da onun en doğal hakkı. Ben 100 metrelik mesafeye arabayla götürmek zorunda kalıyorum çocuğumu” dedi.

Editör: TE Bilisim