Bolu Defterdarı Hasan Çelik, vergi tahsilatlarında Ziraat Bankası kartlarının kullanılabileceği açıkladı.

 Haber: Oğuzhan Eke

 Bolu Vergi Dairesinde, Ziraat Bankası kartları ile vergi ödemesi yapılabilecek. Dairenin 2 veznesinde yapılabilecek ödemelere ilişkin Bolu Defterdarı Hasan Çelik, detaylı bilgi verdi. Çelik, ilerleyen dönemlerde diğer bankalarla yapılacak anlaşmalar kapsamında da banka kartlarının vergi ödemesinde kullanılabileceğini açıkladı.

POS CİHAZLARI İLE VERGİ TAHSİLATINA BAŞLANILMIŞTIR”

Çelik, iki vezneden fiziksel pos cihazlar ile vergi tahsilatının yapıldığına dikkat çekerek; “26.09.2022 tarihinden itibaren Bolu Vergi Dairesinde, Ziraat Bankası kredi kartı, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı banka kredi kartları ile 2 veznede fiziksel pos cihazları ile vergi tahsilatına başlanılmıştır. 29.09.2022 tarihinden itibaren Gerede Vergi Dairesinde, Ziraat Bankası kredi kartı, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı banka kredi kartları ile 1 veznede fiziksel pos cihazları ile vergi tahsilatına başlanılmıştır.” şeklinde konuştu.

200 BİN TL'YE KADAR VERGİ BORÇLARI TAHSİL EDİLMEKTEDİR”

200 bin TL’ye kadar olan vergi borçlarının tahsil edilmesiyle ilgili de bilgi veren Hasan Çelik; “213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamındaki gelir vergisi, kurumlar vergisi, gelir geçici vergi, kurum geçici vergi, gelir stopajı ve KDV vergileri için Ziraat Bankası kredi kartı ile tahakkuk bazlı 200 bin TL'ye kadar, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı ülke kredi kartları ile limitsiz olarak vergi borçları tahsil edilmektedir. Özel tüketim vergisi borcu Ziraat Bankası kredi kartı ile tahsil edilmemekte olup, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı ülke kredi kartları ile limitsiz olarak tahsil edilmektedir.” İfadelerini kullandı.

İDARİ PARA VE TRAFİK PARA CEZALARI İLE HARÇLAR DA KREDİ KARTI İLE ÖDENEBİLİYOR”

Çelik, idari ve trafik cezaları ile harçlarında kredi kartları ile ödenebildiğinin altını çizerek; “Vergi Usul Kanunu kapsamındaki usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları ile vergi ziyaı cezaları Ziraat Bankası kredi kartı, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı ülke banka kredi kartları ile limitsiz olarak tahsil edilmektedir. İdari para cezaları, trafik para cezaları ve adli para cezaları ve harçlar Ziraat Bankası kredi kartı, Ziraat Bankası bankamatik kartı ve yabancı ülke banka kredi kartları ile limitsiz olarak tahsil edilmektedir.” açıklamasında bulundu.

GECİKME FAİZİ, GECİKME ZAMMI VE TECİL FAİZİ”

Gecikme faizi ve gecikme zammı konusunda da paylaşım yapan Çelik; “Gecikme faizi, gecikme zammı ve tecil faizi gibi faizler ile Yüksek Öğrenim Katkı Kredisi, turizm yatırım katkı payı gibi özel tahakkuklar anılan yöntemle ödenememektedir.  Yurt içindeki diğer bankalara ait banka kredi kartları ile vergi tahsilatı işlemi Gelir İdaresi Başkanlığının yapacağı protokollerle önümüzdeki dönemlerde aynı pos cihazı üzerinden yapılabilecektir.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim