Bolu Belediyespor-Fenerbahçe Opet voleybol müsabakasını canlı olarak seyrettim. Pandemi sebebiyle yüzde 50 seyirci kapasitesi ile oynanan mücadelede Bolu halkı tribünleri doldurdu. Talep o kadar fazlaydı ki maç öncesi bileti olmayan birçok insan bilet bulabilirim ümidi ile salona geldi fakat hatırı sayılır bir kitle bilet bulamadığı için salondan maçı seyredemeden ayrılmak zorunda kaldı.

Öncelikle şehre bu heyecanı yaşatan voleybol takımına, kulüp başkanı ve yöneticilerine, destek olan, emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir. Kulüp başkanı hafta içi televizyon programına katılarak tüm Bolu halkını maça davet etti ve bu isteği de karşılık buldu. Salondaki birçok kişi belki ilk kez voleybol maçı izledi, belki voleybol kurallarına, oyununa hâkim bile değil ama iletişim kanalları açık olunca Bolu halkı takımını destekledi. Umarım bu şekilde devam eder.

Rakip Fenerbahçe Opet sadece Sultanlar Ligi'nin değil Avrupa'nın sayılı takımlarından. Kadrosunda milli olmayan oyuncu yok sanırım. Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda milli takımımıza karşı mücadele eden rakiplerin oyuncularından Fenerbahçe Opet kadrosunda yer alanlar var. Kısaca üst düzey ve birlikte oynamaya alışkın bir ekip.

Bolu Belediyespor yeni kurulmuş, daha düşük bütçeli bir takım olmasına rağmen parke salondaki mücadelesi takdir topladı. İlk set hariç setlere önde başladı fakat devamını getiremedi. Tecrübe faktörünü de es geçmemek lazım. Herzeye rağmen bu ligde kalıcı olacağına inandığım bu ekip şehirden istediği, beklediği desteği de bulacak gibi görünüyor. En azından salon öyle söylüyor.

Not: Kulüp yöneticilerimize buradan bir çağrımız olsun; internet üzerinden ya da önceden duyurulan sabit bir noktadan bilet satışı yapılırsa daha sağlıklı olacak gibi. Birçok taraftarımız bilet temini konusunda problem yaşadıklarını dile getirdiler, üstümüzde kalmasın.